Erre az Atlético Madrid - Valencia CF spanyol élvonalbeli meccsre jó tippnek tűnik a hazai győzelem. Talán ezzel a meccsel nem fogok úgy járni, hogy a mérkőzés végén adott hosszabbításban 11-es lesz a vendégcsapat javára, ebből a büntetőrúgásból vendéggól lesz és az én addig győztesnek hitt tippem azonnal vesztes tippé változik és megy a kukába. Azért itt az van, hogy a 44 ponttal éllovas házigazda az 1. helyen van, s azon kevés bajnoki idények egyikét éli meg az Atlético Madrid, amikor kihasználhatja a Real Madrid és az FC Barcelona botlásait és bajnokcsapat lehet. Ilyesmi nagyon ritkán fordul elő, hogy a spanyol foci két gigásza közül mind a kettő egyszerre gyengélkedjen, szóval amolyan "most vagy soha" bajnoki szezon van az Atlético Madrid számára. Valószínűnek tartom, hogy a második számú madridi focicsapatnál is tudatában vannak annak, hogy néhány éven belül vagy sok-sok éven belül nem adódik majd újabb lehetőség számukra, vagyis most mindenképpen muszáj lesz megnyerniük ezt a focibajnokságot, ha belátható időn belül még bajnokok akarnak lenni. És szerintem márpedig az van, hogy az Atlético Madridnál vannak páran, akik bajnoki címet szeretnének ünnepelni.

Vagyis: annyira nem tartom rossz tippnek az Atlético Madrid sikerét, hogy rögvest meg is tippelem a hazaiak győzelmét. Eddigi mérleg: 17 mérkőzésen 14 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 33-7-es gólarány. Természetesen egyáltalán nem számítok sima hazai sikerre, hanem amolyan kínkeservesen kibrusztolt, nyögvenyelős hazai győzelemre. Ám csakis az a lényeges számomra, hogy hazai győzelem legyen a meccs végén. Amúgy a 20 pontja és 14. helyezése ellenére nem annyira rossz csapat ez a Valencia CF, mint amilyennek látszik. Bár az is igaz, hogy ebben az idényben a megszokottnál gyakrabban vannak "üresjáratai", s ezeket a meggondolatlan meccseket rendre kihasználják az ellenfelek. A Valencia CF eddigi mérlege: 19 mérkőzésen 4 győzelem, 8 döntetlen, 7 vereség, 25-26-os gólarány.

Ja, megemlítem azt is, mielőtt elfelejteném, hogy most a spanyol élvonalbeli focibajnokság 20. fordulója következik, ám az Atlético Madrid csak 17 mérkőzést játszva 1. helyezett 7 pont előnnyel. Ezzel azt akarom mondani, hogy látszik, hogy "fejben ott van" a madridi csapat és bajnok akar lenni. Szerintem ezen a meccsen is "ott lesz fejben".

Tipp: győz az Atlético Madrid.

Atlético Madrid - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp