Félidőhöz érkezik a Serie A, s a Milan arra készül, hogy 2010 után őszi bajnok legyen. Csupán egy pont kell az Atalanta ellen, aki meglehetősen hullámzó teljesítményt mutat a szezonban. Hét közepén, erősen megfogyatkozott kerettel tudott győzni a Rossoneri, viszont Pioli lehetőségei bővültek, így úgy vélem, hogy a szervezett éllovas nem szenved vereséget.

Lényegesnek tartom, hogy minden felállásban versenyképes tud lenni a Milan. Ha nincs Ibra, akkor is van finesz, ha pedig van – márpedig most van -, akkor rá nyugodt szívvel építheti támadásait az együttes. Fontos visszatérő, a korábban remek játékot mutató Leao, aki letöltötte eltiltását, így az előre játék még veszélyesebb lehet. Negatív teszteknek köszönhetően Hernandez, Rebic és Krunic is szerepet kaphat, de láttuk többször, hogy a betegség után gyengébb erőállapotban vannak a topjátékosok is. Szerintem velük a hajrában számol majd csereként Pioli. Megérkezett Mandzukic, akiről az éllovas szakvezetője igen pozitívan nyilatkozott a meccs előtt. A horvát támadó remek erőben, rögtön bevethető állapotban van, s elképzelni sem lehet, hogy Ibrával mit csinálnának egyszerre majd a pályán. Van veszteség is: Saelemaekers piros, Romagnoli sárga lapok miatt hiányzik. Pioli egy kemény fizikális meccset ígért sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy csapata mindig képes az ellenfél térfelén tartani a labdát, s most is erre készülnek. Az egy-egy elleni párharcok megnyerésével, hatékony letámadással, labdaszerzések utáni gyors egyérintőkkel uralni akarja a mérkőzést a Milan.

Két döntetlennel a háta mögött érkezik a rangadóba az Atalanta. A bergamóiak Genoa elleni 0:0-s meccsét végig szenvedtem, buktam is a győzelmükre felpakolt tétem. A szervezett felállt védelmet azon az estén nem tudta megbontani a Zapata, Ilicic, Malinovsy trió, és Gasperini mindhármukat lekapta. Muriel és Miranchuk ugyan lendületet vitt a játékba, de nem tudott győzni az Atalanta, így az Udinese ellen már nem is favorizáltam őket (1:1). Valamiféle taktikai bravúr, húzás kellene most, olyan, amivel anno az Ajaxot vagy a Liverpoolt sokkolni tudta pimasz módon az olasz kiscsapat. Nem látok a vendégek szakvezetőjének lapjaiba, csak azt érzem, hogy a korábbi gólerős játék már a múlté, nagyon készülnek rájuk ellenfeleik.

Mivel Gasperini nagy zsugás semmikép sem kockáztatnám meg a hazai győzelem megfogadását. Akkor jár jól a Milan, ha ellenfel térfelén megszerzett labdákkal néhány húzással a kapujuk elé ér. Ha átadja a teljes kezdeményezést az Atalanta, akkor esélye lesz gyors kontrákat vezetni. Jó kis taktikai csata várható, remélem, hogy Pioli nem sétál bele a labdabirtoklás csapdájába. Szerintem ki fogja provokálni az egy-egy elleni párharcokat a Milan és bedarálja ellenfelét, de a biztonsági 1x-et ajánlom, hiszen egy ponttal is őszi bajnok a hazai csapat!

AC Milan - Atalanta: Dupla esély - Dupla esély tipp