Nem szokásom, több nappal előre tippet, elemzést leadni, de most kivételt teszek, mert úgy gondolom, hogy az esemény közeledtével jelentősen változhatnak a szorzók. Konkrétan a Hertha BSC edzőváltása inspirálta írásomat. A berlini ikon beugróként már kétszer is nagyot bizonyított: gyorsan és hatékonyan képes átformálni a rendelkezésre álló erőforrásokat. Azt mondom: reszkessen a Frankfurt!

Dárdai Pál örömmel húzódott háttérbe, és nyugodtan élte U16-os csapat edzőjeként a német családapák kiszámítható életét. Laikusok számára a semmiből lett a Hertha edzője, s a csapat akkor 2015-ben sikeresen debütált legyőzve a Mainz együttesét (2:0). Az akkori együttes a kiesés szélén állt, és a tavaszi szezonban kellett benntartania az élvonalban az együttest. Roppant rövid idő alatt egy szervezett és hatékony gárdát formált, amely sorra érte el sikereit. Ugyanez történt Pintér Attila menesztése után is. Akkor a magyar válogatottat rögtön Bukarestbe kellett vezetnie. Az észak-írek elleni hazai zakót követően néhány nappal, egy megszervezett védelem, az alaposan feltérképezett Romániát meglepte, és kis híján legyőzte. Nem túlzás állítani, hogy a 2010-es évek sorsfordító mérkőzése volt Dárdai debütálása a válogatott élén, melyet újabb sikerek, és EB-kijutás követett. Most harmadszor is ráköszöntött a beugró szerep, de a pletykákkal ellentétben nem fél, hanem másfél évre kapta meg a Hertha kispadját. Még sosem dolgozott ilyen erős kerettel, s gyanítom, hogy a rendelkezésre álló pénz nagyságrendekkel bőségesebb, mint korábban. Számomra azt sejteti a 2022-ig tartó kinevezés, hogy egy sikeres ’21-es bennmaradás után, akár merészebb – top4 – célokkal, kap még egy évet Pali. Mire számítok? Egy szervezett védekezésű, erőforrásait maximálisan kihasználó Herthára, aki mind mentálisan, mind taktikai szempontból fel lesz készítve.

Közvetlenül az élmezőny háta mögé ért a Frankfurt. Volt időszak, mikor akadozott a támadógépezet Hutter edző alakulatánál: a 4-13. forduló között nyertlen volt az együttes. Az André Silva, Kamada, Jovic, Kostic féle támadósor a kisebb csapatokat rendesen képes megszórni, így a Bielefeld is kapott egy négyest az elmúlt hétvégén. Úgy gondolom, hogy hazai oldalon most igencsak megnőtt az önbizalom, s talán kevésbé számítanak Labbadia után egy tökös, kemény Herthára. Utolsó hat bajnoki meccséből ötöt megnyert a Frankfurt, közte nagy skalp volt a Leverkusen, így minden okunk megvan rá, hogy legyintve rámondjuk: simán verik a Herthát!

Igen ám, de ott van a Dárdai faktor. Megszokhattuk tőle, hogy három nap alatt is gyökeres változtatásokat visz végbe, s most dupla annyi ideje van rendbe tenni a fejeket, leoktatni/megalkotni a szervezet csapatjátékot. Ideális ellenfél a jó debütálásra a Frankfurt, utána viszont nehéz mérkőzések jönnek, ezért nem kap/nem kaphat ki a Hertha!

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC: Dupla esély - Dupla esély tipp