A román bajnokság 19. fordulójában csütörtök délután a Nagyszeben látja vendégül a Targoviste együttesét! Az élvonalban egyaránt két éve szereplő klubok közül idén a hazaiak látványosan szenvednek, míg a vendégek soha nem látott magasságokban várják az összecsapást!

A 2015-ben alapított, egykor németajkú szászok által lakott Nagyszebennél a rossz eredmények miatt év elején edzőváltásra is sor került, s az a Liviu Ciobotariu került a kispadra, aki jópár éves edzői karrierje során nem igazán tudott komoly eredményeket felmutatni. Nos itteni bemutatkozása felemásnak mondható eddig, hiszen nyitómeccsén idegenben értékes egy pontot hozott el a csapat a szintén felsőházas Clinceni otthonából (0:0), majd a legutóbbi hétvégén hazai pályán a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) hagyta őket helyben, miután megrángatva az oroszlán bajszát vezetést szereztek a mérkőzés elején (1:3).

Tény, hogy az immár hazai pályán hárommecces vereségszériában lévő Nagyszebennek nincs könnyű sorsolása év elején, hiszen aktuális ellenfelük az 5. helyen tanyázó, meglepetéscsapatnak is mondható Targoviste lesz! A tavaly júliusban kinevezett Emil Sandoi szekere igencsak megy a piros-kékkel, s úgy fest, a csapat a felsőházi rájátszásban fogja zárni az évet, hacsak nem jön valami hirtelen hullámvölgy! Nagyon össze lett rakva tehát ez a vendégegyüttes. Utoljára tétmeccsen még tavaly november végén kaptak ki, nagy örömünkre pont a Sepsi ellen hazai pályán (2:3). Azóta három győzelem és négy döntetlen a mérlegük! Szintén megsüvegelendő, hogy idegenben sorozatban négy mérkőzés óta nem találnak legyőzőre!

Ennél fogva meglepő lehet, hogy a jobb formában lévő Targoviste az underdogja a párharcnak! Természetesen ezáltal komoly érték van a vendégekben. Ami a magas odds hátterében lehet az nem más, mint az egymás elleni eredmények! Az utóbbi időszakban ugyanis a Hermannstadt amolyan mumusa lett a Targovistének, s ha igazak az infoim tétmeccsen eddig még sosem vesztettek ellenük az erdélyiek! Erősen benne van a pakliban ugyan, hogy ez a jó sorozat most megszakadhat!

Ahogy nézegettem a csapatok honlapjait nem sok információt találtam a csütörtöki meccsel kapcsolatosan, de elvileg mindkét tréner számíthat a teljes keretére! Úgy gondolom, hogy itt elsősorban a Nagyszeben lesz kezdeményezőbb, hiszen az utolsó előtti helyen álló együttes alatt igencsak ég a talaj, ráadásul Ciobotariu szempontjából sem lenne rossz a harmadik tétmeccsén megszereznie az első győzelmét, ráadásul hazai környezetben egy olyan csapat ellen, amelyik ellen hagyományosan jól megy nekik a szekér. A Targoviste pedig jó a formájában bízhat, ám szoros lesz a helyzet, hiszen idegenben többnyire nagy nehezen kibrusztolt egy gólos győzelmeket aratnak. Messze nem biztos tehát a vendégsiker.

AFC Hermannstadt - Chindia Târgovişte: AFC Hermannstadt által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp