Nagyon szívesen megnéztem volna a Chelsea - Arsenal kiesési rangadót, ám egyre inkább biztosabbá válik, hogy ilyesmi találkozó ebben a bajnokságban sem lesz, s ilyen kiesési rangadó csak a benne levő szurkoló hiú ábrándja. Ez van, de azt is vélem, hogy amíg egyesek arról ábrándozhatnak, hogy egyszer majd csak bajnokok lesznek a felcsútiak, addig szerintem nálam is jogosak lehetnek ezek a hiábavalóan felesleges álmodozások.

Ennél a Chelsea - Burnley angol bajnoki mérkőzésnél a házigazda londoniak győzelmére tippelek. Nem egy "nagy tipp" ez, tudom jól, de hát most ez van. Amúgy is nagyon kellene a londoni csapatnak ez a 3 pont, de most még az is van, hogy új edző van ott, s ilyenkor - szinte mindenhol, országtól és bajnokságtól függetlenül - az szokott lenni, hogy az edzőváltásos együttesnél a focisták nagyon akarják bizonyítani az új trénernek, hogy ők aztán mennyire hiper-szuper és nagyon jó spílerek. Vannak, akik azért nyomulnak nagyon, hogy az új edzőnél is a kezdőcsapatban maradjanak, s vannak olyan focisták, akik majd azért teljesíthetnek erőn felül, hogy kezdőcsapatba kerüljenek.

Tudom én nagyon jól, hogy nem ez a meccs lesz a német tréner és ex-PSG-edző Thomas Tuchel bemutatkozása a Chelsea kispadján, mert az már megtörtént néhány nappal ezelőtt, szerdán, január 27-én, a Wolverhampton Wanderers elleni hazai 0-0-ás döntetlennél. Ám, szerintem, ott még az volt, hogy a meccskezdés előtt néhány órával - ha jól emlékszek, az előző napon - lett hivatalosan is Thomas Tuchel a Chelsea menedzsere. Annyira kevés idő volt a Farkasok elleni bajnokiig, hogy egyetlen edzést sem vezényelhetett. Sőt, még az sem lepne meg, ha kiderülne, hogy nem ő nevezte a játékosokat, hanem helyette megcsinálta ezt valaki más.

Viszont ez a Burnley elleni meccs már más lesz a Chelsea számára. Itt már egyértelműen Thomas Tuchel a menedzser, mostantól már övé a teljes felelősség, hiszen nem csak edzhette már párszor a londoniakat, de úgy-ahogy még meg is ismerkedhetett a focistákkal. Szóval ez már tényleg és igaziból Thomas Tuchel meccse lesz. Amely találkozón, gondolom én, szeretne nyerni.

Tipp: győz a Chelsea.

Chelsea - Burnley: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp