Az elődöntőnél járnak a férfi kézilabda-világbajnokságon, a legjobb négy között már minden meccs parázs, viszont a regnáló Európa-bajnok, és a világbajnok mérkőzése mindenképp sláger derbi.

A spanyolok nehezen indultak be, mint egy régi dízel, döntetlen a brazilok ellen, és egy nyögvenyelős egy gólos siker a lengyelek ellen, a harmadik meccstől viszont mindenkit bedaráltak, 31 gól alatt nem úszta meg senki, pedig szembe jöttek a németek, a mieink, és a norvégok is, szóval nem ilyen nudli csapatokat tömtek ki. A szélen a spanyolok eléggé erősek, Barcelonából Aleix Gomez, és PSG-ből Solé, aki a heteseket is biztos kézzel dobja. Aztán a belső emberek is igen gólerősek, Dujsebajev 8-at szórt a norvégoknak, Maqueda 4-et, és akkor még ott van Canellas és a már 40 éves Entrerrios is. A másik nyerő ember Marchan volt, szóval a beállósokat is szépen megtalálták, egy 6/6-ot hozott a negyeddöntőben. Elég stabil csapat, gyorsak, sok lerohanás gólt szereznek, és nincsen lyukas poszt Jordi Ribera együttesében.

A dánok szereplése tündérmesébe illő volt, egészen a negyeddöntőig, a házigazda Egyiptom ellen minden volt a játékuk, csak jó nem, kétszer is a legvégén egyenlítettek, a hosszabbításban egy időntúli mákos, kapufás hetessel. Mikkel Hansen árnyéka volt önmagának, elvileg gyomorproblémái voltak, sok labdát adott el, az egyiptomiak rengeteg lerohanás gólt szereztek, egyébként gyorsak támadásban, passzívig ritkán jutnak el, a skandik alapból is a gyors kézilabda hívei, szóval adott lehet a sok gól, plusz a túlóra se biztos, hogy nekik kedvezett

Nálam egy hajszálnyival esélyesebbek a spanyolok, viszont mind a ketten gyors, dinamikus kézit játszanak, így spanyoloknak előlegezem meg a bizalmat, 27 gólt meg azért illik a döntőbe jutáshoz, és valószínűleg kelleni is fog.

Spanyolország - Dánia: Spanyolország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp