A második körrel folytatódnak az ATP Cup közdelmei, az első fordulóban szabadnapos németek a kanadaiakkal kezdik a 2021-es évet, a Zverev-Shapovalov a második mérkőzés lesz, a Raonic-Struff után.

A kanadaiak egy szoros vereséggel kezdtek, a döntőnek bizonyuló páros meccsen kaptak ki a Novak Djokovic fémjelezte szerbektől, Shapovalov két vereséggel kezdett, de a játékára egyáltalán nem lehetett panasz. Djoko ellen a szingliben 7:5 7:5-re kapott ki, majd Raoniccsal is egy végig kiélezett párosmeccsen maradtak alul (75 76), szóval eléggé játékban van a legmagasabban rangsorolt kanadai. Jól ment az adogatása, 9 ászt ütött, és 80%-ban nyerte a pontokat első adogatás mögött, ami a világ legjobb fogadója ellen nem éppen rossz teljesítmény, 4 bréklabdát hárított, de Djoko azért na, kemény pályán jelenleg a legjobb. Jöttek az egykezes fonákok, felszállóból mind a két oldalról keményen ütötte a labdákat, és a páros miatt a hálónál is stabil, ezzel a tenisszel sok mindenkit ver.

Zverevre jellemző, hogy szereti megnehezíteni a saját dolgát, ritkán szokott egy meccs alatt folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, a legjobbak ellen pedig pláne tud szenvedni, így ritka az is, ha a top játékosok ellen szettveszteség nélkül nyer. Kívácsiságképpen visszamenőleg megnéztem az év kezdéseit amióta a legjobbak között játszik, az év első meccsén kivétel nélkül mindig bukott legalább egy szettet. A férfimezőnyben talán ő üti a legtöbb kettőshibát, olyan szinten le tudja dobni a láncot meccs közben, hogy bele tud nézni kellemetlen vereségekbe is.

A fogadóirodák Shapovalovot hozták ki underdognak, annak ellenére, hogy az utolsó két meccsüket már a kanadai nyerte, így ilyen oddson egy Shapovalov szettet nem tudok ott hagyni, szerintem jó eséllyel be is húzza a kanadai.

Zverev, Alexander - Shapovalov, Denis: Szett hendikeppel - Hendikep tipp