Zajlanak az események Ausztráliában, mivel három női tornát is rendeznek egyidőben. Már-már utópisztikus hangulatban, miután a meccsen nézők is lehetnek, ráadásul maszk nélkül. Kezdjünk is egy pikáns találkozóval, ahol a tavalyi Australian Open döntője ismétlődik meg. Yarra Valley Classic a torna elnevezése, de ugye ugyanazon a melbourne-i borításon rendezik a találkozót, ahol majd jövő héten az Australian Opent, illetve utána még kisebb WTA versenyeket.

Majdnem pontosan egy éve (február elsején) vívta az igencsak emlékezetes AO döntőt Sonya Kenin és Garbine Muguruza. Kenin első GS döntője volt, így sok esélyt nem adtak neki, pláne miután Muguruza behúzta az első szettet. Aztán az orosz-amerikai feltámadt és a többi történelem már. Muguruza nem tudott mit kezdeni a nyerőkkel és végül vesztesen hagyta el a pályát. Azt gondolom, hogy most a történelem viszont nem ismétli önmagát és a spanyol bosszút áll a melbourne-i vereségén, Melbourne-ben.

Igazából nagyon ritkán fogadok Muguruzára, azonban most nem tudok elmenni mellette. Földbe döngölte eddigi ellenfeleit, miután Van Uytvanck kettő, míg Pavlyuchenkova három játékot nyert ellene. Pedig előtte mindketten simán vették az akadályokat. Kicsit olyan érzésem van, hogy a spanyol csúcsformája egy héttel korábban érkezett a vártnál és ez az AO-en még problémákat szülhet neki. Most azonban itt a lehetőség, hogy méltó bosszút vegyen a kicsit szárnyaszegett Keninen és a korábbi ellenfeleihez hasonlóan leüsse a pályáról.

Kenin nem is olyan régen vallott az AO utáni győzelmét követő depresszióról és a testbeszéde alapján látni is rajta, hogy valami nem oké. Teljesen frusztrált, minden egyes elrontott pont után idegrohamot kap és ez nem az az irány, amivel itt most nyerhet. A túloldalon valaki nagyon meg akarja őt verni, ő meg szemlátomást nincs a toppon és talán demotivált is. Abu Dhabiban is csúnya verést kapott Sakkaritól és nem tartom most esélyesnek egy újabb GS győzelemre. Ezzel szemben Muguruza olyan formában van, amiben tavaly eljutott a döntőig.

Muguruza, Garbiñe - Kenin, Sofia: Játék hendikeppel - Hendikep tipp