Frankfurti debütálása előtt viccesen azt mondta Dárdai, hogy a taktika lényege, hogy egy góllal többet szerezzenek, mint az ellenfél. Látva a mérkőzést megállapítható, hogy bizony a berlini védelmet megszervezni nem lesz egyszerű feladat, s ezért azt gondolom, hogy a Bayern ellen is belekényszerül az adok-kapok mérkőzésbe a Hertha. A 2,5 over szorzója folyamatosan esik, még harminc százalékos hasznon elkapható az üzlet.

Vereséggel nyitott régi-új vezetőedzőjével a hazai együttes. A frankfurti találkozón végig képes volt a védelmük mögé kerülni az Anrdé Silvával felálló ellenfél. Ideig óráig sikerült kisegíteni egymást. Szembeötlő volt, hogy sokszor 30-40 méteres sprinteket vágott ki Guendouzi, hogy Starkék belső védelmi vonalába érve tisztázzon. A korábbi dárdai-féle hadviselés: 32,5 méteren húzunk egy védelmi vonalat; leszűkítjük a támadásszervezés területét, és a pálya középső harmadában labdát szerzünk; - nem működött. Labdabiztos ellenféllel szemben esélye sem volt a berlini csapatnak, maradt hát hátul a folyamatos tűzoltás. Persze lett is egy kis szájkarate a premier után. Oda-vissza osztották egymást a német szakik, de tény, hogy abban van némi igazság, hogy rutinos, ésszel játszó focisták jelenleg nincsenek a Hertha keretében. Tehetséges (és drága) csikócsapatot vett át Dárdai, nem véletlen, hogy a 36 esztendős Jarstein tapasztalatára számított, hátha össze tudja üvölteni maga előtt a védelmet, hiszen a 30-as belső védő Boyata sérült. A keret többsége a húszas éveinek elején jár, talán ezért szerződtették Khedirát is sebtiben, de az még nem elvárható, hogy Daridával és Pekarik-al, hárman legyenek a pályán a szellemi vezérek a Bayern ellen. Úgy gondolom, hogy szervezettségben kellene előrébb lépnie a hazai csapatnak, de huszonegy-két éves játékosokra nem lehet 5-6 esztendő rutint pakolni egy hét alatt.

Teljesen más helyzetben van a Bayern, aki egyértelműen a három pontért érkezik Berlinbe. Szerintem meg is szerzik a győzelmet a bajorok, s a piac is beárazta az esélyeket, mert csupán 1,30-at ér a müncheni diadal. Úgy gondolom, hogy a rekordbajnokot világbajnokokkal a keretében nem igazán kell bemutatni. Lewandowski vezérletével, torony magasan vezeti a tabellát a Bayern, 57 szerzett gólja a kereken hármas átlag meccsenként.

Tulajdonképpen a 2,5 overt egyedül is lehozhatja a vendég együttes, de a Hertha szerintem bátran megy majd előre, mert mást nem nagyon tud jelenlegi helyzetében csinálni. Nyilván adott lesz egy brutális labdabirtoklási fölény müncheni oldalon, és védelmi vonalában össze-vissza rohangáló, helyezkedő hazai együttes. Labdaszerzései után viszont nem marad más a berlinieknek, támadni kell! Könnyű over reményében dobom be a közösbe, ezt az evidens kimenetelt, ami remélem a pályán is realizálódik! Őszi meccsük egy őrült 4:3-ba torkollott.

Hertha BSC - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp