Pikáns kis csörtére van kilátás Genovában szombaton este az olaszországi Serie A 21. fordulójában. A játéknap zárásaként az edzőváltása óta jó formát mutató Genoa fogadja, a még több fronton is harcban álló, ebből kifolyólag kicsit szeszélyes Napoli alakulatát. A táblázaton elfoglalt helyezések és a közös múlt alapján a bukik nagyon a vendégcsapat felé billentették a mérleg nyelvét. "Egy jó megérzésnél, nincs jobb a világon" alapon én mégis szembemennék a bukmékerekkel és azt mondom, hogy nem lesz ez egy egyszerű kirándulás a "Délieknek."

2020. december 21-e egy jelentős dátum a Genoa labdarúgócsapatának az életében a 2020/2021-es bajnoki szezonban. A végletekig "türelmes" genoai vezetők ekkor köszönték meg Rolando Maran munkáját, akinek irányításával az együttes 13 forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött a mostani szezonban és nevezték ki a csapat élére Davide Ballardini-t, aki rendszeres visszatérője ennek a kispadnak. Az "új seprű jól seper" mondás a piros-kékeknél nagyon űlt, mert Ballardini irányítása alatt az utolsó előtti helyről felkapaszkodtak a tabella 14. helyére úgy, hogy az elmúlt fordulók alatt már 4 győzelemnél és két döntetlennél tartanak a hazaiak. Ballardini először stabilizálta a csapata védekezését - alig kapnak gólt az utóbbi időben -, másodszor pedig hitet és önbizalmat adott a játékosainak, de nem is akárhogy. Mattia Destro gólerős játékával pályaválasztói jogtól függetlenül bárkivel képesek felvenni a harcot. Ennek azért van jelentősége, mert most egy élcsapat látogat a Stadio Luigi Ferraris-ba.

Több, mint sűrű a programja a Gennaro Gattuso edzette alakulatnak, a jelenlegi 5. helyezett Napolinak. Egy hétközi Atalanta elleni (0:0) kupameccsből érkeznek ebbe a meccsbe, majd a jövő héten vissza is térnek oda. Lassan a nemzetközi kupakötelezettségük is közeledik a kék-fehéreknek, most kinek hiányzik még ezek mellé egy-két nyűgös bajnoki. Pedig tetszik, nem tetszik ezeket is meg kell vívni, de a felsoroltak tükrében nem véletlen, hogy a bajnoki meccsekbe bele-bele hibázik Gattuso csapata. Most sem lesz egyszerű meccsük, mert egy nagyon motivált Genoa-hoz érkeznek és kiszámíthatatlan, hogy most melyik arcukat mutatják. Dries Mertens, de különösen Lorenzo Insigne hiánya engem arra sarkall, hogy a győzelmük ellen fogadjak.

Genoa - Napoli: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp