Elérkezett a döntő ideje a Yara Valley Classicon, tehát a három női torna egyikén. Miután mindhármat Melbourne-ben játsszák le, így kellőképpen felkészülhettek a lányok és mi is a következő két hétre, amikor is az Australian Open (és más WTA rendezvény) is zajlani fog a Melbourne Parkban.

A hazai színeket képviseli Ash Barty, aki egy év után ragadott újra ütőt tétversenyen és a vártnál jobban is sikerült az, attól függetlenül, hogy itt mi lesz a végeredmény. Tegyük hozzá, hogy erőnyerő volt, míg Serena visszalépett ellene, így mindössze három meccset kellett nyerni ahhoz, hogy idáig eljusson. Kemény pályán nem rossz sor a Bogdan – Bouzkova – Rogers trió, de Muguruza jelenleg más kategória. Ráadásul utóbbi kettő ellen szettet is vesztett, így a döntő lehet számára az igazi erőfelmérő. De vajon kell ez Bartynak? Hétfőn hazai pályán kezdődik el az AO, ahol nagy elvárások vannak felé, miután az egyetlen ausztrál, akinek reális esélye van a végső győzelemre. Ráadásul mivel egy évet nem játszott, így az erőállapota megkérdőjelezhető. Ha valakinek nem kéne itt a vasárnap folyamán kifacsarnia magát, akkor az ő.

Muguruza eközben tökéletes meccseket rak a pályára. Sokatmondó, hogy a négy lejátszott meccséből egyedül Kenin bírta ki egy óráig a pályán (77 perc). Igazából a meccsterhelést sem tudta elérni, miután alig 4 órát töltött a pályán az elmúlt héten ilyen formában. Behúzhatja ezt a trófeát és elég motiváltnak is tűnik ehhez. Útközben azért verte Kenint, Pavlyuchenkovát és Vondrousovát is, tehát azzal sem vádolhatjuk, hogy ki lett volna előtte kövezve az út. Ez egy olyan döntő, amit a spanyol csak elveszthet, a jelenlegi formákat nézve. Érdemes neki végigtolni-e a tornát? Szerintem mindenképpen. Eddig nem töltött sok órát a pályán, így ez egy erőteljesebb training hétnek tűnik. Az AO-n Gasparyan ellen kezd majd és kétnaponta játszanak, tehát tudnak még játszani az erőállapotával Conchita Martinezék. Most viszont egyértelmű esélyese a tornának - ha az oddsból ez első ránézésre nem is úgy tűnik - és ezeket a lehetőségeket ildomos kihasználni.

Barty, Ashleigh - Muguruza, Garbiñe: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp