Kedden este az angol Championship 25. fordulójából korábban elmaradt mérkőzést pótolnak, melynek komoly a tétje, lévén a legnagyobb kiesési rangadóról van szó! A párharcon a története során egykor szebb napokat megélő, Sheffield Wednesday az újonc Wycombe Wanderers csapatát fogadja az 1989-es tragédiáról elhíresült Hillsborough-stadionban!

A kisebbik sheffieldi együttes, becenevükön Baglyok az elmúlt években rendre a másodosztály tabellájának alsó felében végeztek, ám a kiesés szele egyik esetben sem érintette hátukat olyannyira, mint az idei évben! A rossz teljesítmény mellett pedig az angol szövetség még egy kőkemény 6 egységnyi pontlevonással is megbüntette a klubot! Mindennek köszönhetően pedig jelenleg a 23. pozícióban, azaz az utolsó előtti helyen tanyázik a december 29-én kinevezett új tréner, Neil Thompson legénysége. Viszont a helyzetük nem reménytelen, hiszen mindössze 3 pontos a lemaradásuk a már bennmaradást érő 21. helytől, ráadásul Thompson érkezésével látványosan elkezdett feljavulni a csapat eredményessége!

A jobb performansz pedig leginkább a hazai pályán tetten érhető, hiszen a Baglyok sorozatban megnyerték az elmúlt négy meccsüket a Hillsboroughban! Kapitulált itt a Coventry (1:0), a felsőházas Middlesbrough (2:1), hatpontos kiesési rangadót nyertek a Derby ellen (1:0), valamint legutóbb a Preston távozott üres kézzel (1:0). Thompson érkeztével tehát kievickélni látszik a komoly hullámvölgyből a Sheffield.

Kérdés azonban, hogy javuló formájukra mennyiben hatott a hétvégi, nagy arányú vereségük a Millwall otthonában (4:1)? A meccs elején még vezetést szereztek a Baglyok házi gólkirály Callum Patterson révén, melyet a londoniak a félidő végén büntetőből egalizáltak. A második félidő 70. percének környékén azonban rövidzárlatot kapott a hátsó alakzat, s gyakorlatilag a Millwall egy percen belül két dugót rámolt Westwood kapujába. Innentől pedig nem volt kérdés a vereség.

Óriási tehát a tétje a Sheffield szempontjából a kedd esti bajnokinak, hiszen két egymást követő vereség akár meg is akaszthatja a Thompson érkeztével zajló pozitív tendenciákat, valamint aktuális ellenfelük, a sereghajtó Wycombe ellen hazai pályán tényleg ordító szükségük van mindhárom pontra a kiesés elkerüléséért folytatott harcban!

A vendégek helyzete sem rózsás, de ez nem is csoda, hiszen a kiscsapat számára hatalmas bravúrral ért fel, hogy egyáltalán feljutottak a másodosztályba. Az angol Championship klubjaihoz mérten rendkívül szerény financiális lehetőségekkel rendelkezik a Wycombe, amit mutat, hogy keretének értéke feleannyit ér, mint a második legkevésbé tehetős csapaté, a Rotherhamé. Ennek ellenére igyekszik becsülettel helytállni a szezon során Gareth Ainsworth együttese, ám csodaszámba menne, ha a toronymagasan sereghajtó Wycombe ki tudná vívni a bennmaradást. Hazai környezetben még csak-csak megráncigálják egy-két nagyobb klub bajszát, ám idegenbeli 1-2-9-es mérlegük nem sok jót ígér most a Hillsboroughban.

Adott tehát két kiesőzónában tanyázó klub, akik közül a hazai pályán szereplő Sheffield Wednesday az edzőváltást követően elkezdte aktívan gyűjteni az egységeket, s mindezzel életben tartva a reményt a bennmaradásra. Most igazi hatpontos kiesési rangadón fogadják azt a Wycombe-ot, akiknek reálisan nézve a harmadosztály tűnik az erőviszonyokhoz mérten ideális terepnek. Ennek ellenére a két csapat őszi mérkőzésén a kiscsapat tudott 1:0-ra nyerni! Amondó vagyok, hogy ezúttal a Baglyok nem esnek abba a hibába egy ennyire nagy téttel bíró meccsen, hogy hazai pályán pont nélkül maradjanak a mezőny leggyengébb klubja ellen. Már a döntetlen is valószínűleg kudarcszámba menne náluk! Mindenesetre a hazaiak győzelmét a DNB piacon biztosítom. Szerintem az irodák a vártnál magasabb oddson kínálják a Sheffield sikerét, így ebben a fogadási opcióban is látok fogadási értéket.

Sheffield Wednesday - Wycombe Wanderers: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp