Már a sorsolás pillanatában sem tűntek egyértelműnek az esélyek a Soroksár - Kisvárda, MOL Magyar Kupa találkozó kapcsán, hiába van a két csapat között osztálykülönbség. Mostanra viszont előállt egy olyan helyzet, hogy a bukikkal ellentétben én most több esélyt adok a továbbjutásra magyar másodosztály 8. helyezettjének, mint az első osztály 7. helyezettjének. Ráadásul vendégoldalról egy esetleges kudarc a Szamosi Mihály Stadionban már a "magyarázható" kategória" lenne, mert a Soroksár azért akárhonnan nézzük a Ferencváros fiókcsapata, ennek apropóján tele vannak az NB I-et is megjárt játékosokkal.

Amíg Lipcsei Péter csapata számára egy kiugrási lehetőség lehet a Magyar Kupa, addig a vendégcsapatnál már évek óta nem prioritás ez a sorozat. Tapasztalatból mondom, hogy kényük-kedvük szerint változtatják Kisvárdán, hogy a sorozat milyen szakaszában engedik el a küzdelmeket. Most, mint eddig mindig, fontosabb a bajnokság a Supka Attila edzette alakulat számára. Ha kicsit is előretekintünk, akkor Kisvárdán is tisztában vannak vele, hogy egy esetleges továbbjutás esetén egy pécsi, vagy egy szombathelyi kirándulás várna rájuk. Az pedig ennek az igencsak koros játékoskeretnek a sorozatterhelés mellett nem hiányzik.

A Sori remekül kezdte a 2021-es esztendőt. Kapott gól nélkül, 4 ponttal a tarsolyban zárta idei két tétmérkőzését. A Kisvárda teljesítménye már sokkal hektikusabb. Egy Vidi és egy Fradi elleni bravúr után mostanra kijelenthetjük, hogy szétesett a szabolcsi kis csapat játéka. Sokan sokféleképpen magyarázzák a legutóbbi két 0:2-őt (MTK otthon; DVTK idgenben), de nekem szent meggyőződésem, hogy a kellő regeneráció hiánya üt vissza náluk.

A hazaiak olyan stabil középmezőnyös helyen vannak a másodosztályban, hogy Lipcseiéknek igazából nem kell tartalékolniuk a hétvégi bajnokira. A Kisvárda ugyanakkor ugyanezt nem mondhatja el magáról. Mindenki tudja, hogy a bajnoki sorozat sokkal fontosabb mint a kupa és szerintem ennek szellemében állnak majd bele a mostani MK találkozóba is. Két éles tétmeccs ennek a magas átlagéletkorú csapatnak sok egy héten.

Egy, a bravúr reményében minden követ megmozgató hazai csapat és egy kicsit motiválatlan, ne adj Isten "tartalékos" vendégcsapat küzdelméből én az előbbi mellett teszem le a voksom. Főleg ezzel az egy gólos előnnyel, amit felkínáltak számunkra.

Soroksár - Kisvarda: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp