Azért elég jó érzés, sőt már Fucsoviccsal kapcsolatban valahol elvárt is, hogy egy Grand Slam első hetének végefelé még versenyben legyen, és képviselni tudja a hazánkat. Így van ez most is, még ha a sorsolás most nem volt vele olyan kegyes.

Fucsoviccsal kapcsolatban óriási deja vum van, az US Openen a Dimitrov elleni öt szettes maratoni meccs után Tiafoe ellen játszott hullafáradtan a harmadik körben, és egy fikarcnyi esélye sem volt az egész mérkőzésen. Amik az előző meccsen bejöttek, nagy ütések, azon szinte semmi, max egy nap pontja, ami ugyan szép volt, de sima 0:3 lett. A tenyeresek és a fonákok mind kicsúsztak, lemaradt a labdákról, a szervák pedig már erőtlenek voltak, bár most a pre seasonban elvileg nagyon rámentek egy komolyabb első szervára, csak ugye Fucsó erőteniszt tol, így több órán keresztül képtelen fent tartani ezt, ezért is nézett ki szépen ma az első két szett. Nagyjából ezt várom most Raonic ellen is, aki ellen még semmilyen sikerélménye nincs Fucsónak ráadásul most még fáradtabb lehet, mint New Yorkban. Kettőből kettő ötszettes a héten, mindkettő több, mint négy óráig tartott, és azért ha férfiasan be kell vallani, bár baromi jól játszott Fucsó az első két szettben, a 10-es tb-t Wawrinka rontotta el, már volt 6:1 is, és három meccslabdát is elpazarolt, bár a svájci sincs élete formájában.

Ezzel szemben Raonicnak az idáig lejátszott két mérkőzése volt 4 óra hossza, mindössze egy tie breakes szettet bukott, utána pedig bedarálta Moutet-t. És a kanadai már nem is egydimenziós játékos, eddig a nagy szerva-nagy tenyeres vonalon mozgott, viszont a tavalyi locdown alatt a bemutató meccsek helyett inkább összeraktak egy normális fonákot az eddigiek mellé. Az adogatások most is jönnek, Moutet 26 ászt kapott, kb ugyanennyi ász értékű is volt, a két meccs alatt két brékpontot kellett hárítania, gyors a pálya, óriási hendivel indul ilyenkor a kanadai. A második szervákat jól letámadja, szerintem lassan visszatér a top 10-be.

A mérkőzés győztese valószínűleg Djokoval fog találkozni, úgyhogy nem nagyon kéne a túlóra. Nálam ez sima Rao win, ha első körös meccs lenne, akkor is sima kanadai győzelem lenne, de ilyen fáradtan meg még inkább, nálam a szett nyerés is nagy csoda lenne Fucsó részéről, de a fixebb, min 3:1-es sikert durrantom.

Fucsovics, Marton - Raonic, Milos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp