Nagyon régóta várok már egy Thiem-Kyrgios derbit, eddig egyszer, 2015-ben találkoztak, akkor sem ment végig a meccs, Kyrgios sérülés miatt feladta, de Ausztráliában egy harmadik körös meccsként csemege lesz ez a javából.

Ha Fucsoviccsal kapcsolatban deja vu érzések kavarognak bennem, akkor valami ilyesmit érzek Thiemmel is. Az US Open előtt beleszaladt a késbe Krajinovic ellen, utána pedig a Grand Slamen bucira vert mindenkit, és az idő közben diszkvalifikált Djokovic mentes tornát be is húzta. Most Berrettini kente el az ATP Cupon, azóta pedig nem veszített szettet. Massuval komoly kis kemény pályás teniszt hoztak össze, nem véletlen a két világbajnoki döntő, a tavalyi Australian Open döntő, és az US Open megnyerése sem. Nem egy nagy adogatógép, de stabilan hozza első szerva mögött a pontokat, mélységben jól variálja a játékot, a tenyerese pedig az egyik legerősebb fegyver a mezőnyben. Egy hosszabb, és egy rövidebb mérkőzésen van túl, a második körben Koepfert verte egy bő másfél óra alatt, ráadásul a nappali programban, így jóval kevesebb játékidőt töltött a pályán, mint Kyrgios, és sokkal hamarabb végzett, mint a maratoni csatába bonyolódó ausztrál.

Kyrgios egy 3,5 órás esti meccsen van túl, döntő szettben verte a francia Ugo Humbertet. Viszont ebben a győzelemben komoly szerepe van a székbírónak, mert Kyrgiost már játékbüntetéssel is sújthatta volna, akkor pedig végleg elszállt volna az agya. Pár necces szervával nem értett egyet, elgurult nála a gyógyszer, gyakorlatilag Humbert egy megnyert meccset veszített el, a közönség és a győzelem közelsége miatt kissé berezelt. Elvileg nem is 100%-os Kyrgios, térdsérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, azt nyilatkozta, hogy a 220-as szervái helyett csak 170-eseket tudott pályára tenni. Ráadásul meccsben sincs, hiszem a covid utáni időszakban egyáltalán nem teniszezett, utoljára ilyen intenzitású meccset, amit most fog játszani, kb egy éve Nadal ellen játszott.

Nekem ez sima Thiem, fejben és stabilitásban magasan az ausztrál fölött jár, nagyon max egy szettet tudok elképzelni Kyrgiosnak.

Thiem, Dominic - Kyrgios, Nick: Szett hendikeppel - Hendikep tipp