Elkezdődnek a nyolcaddöntők is az Australian Openen, Thiem-Dimitrov a felső ágon, igazi csemege lesz a teniszt szeretők számára, két dinamikus játékos, két pazar egykezes fonák, és remélhetőleg osztrák siker a hajnali órákban.

Dominic Thiem válláról minden teher lekerült a szeptemberi US Open győzelme óta, az áhítótt siker után nyomás nélkül tud teniszezni Grand Slam tornákon, elmondása szerint is sokkal könnyebben megy az ütő. A Tour egyik leghiggadtabb versenyzője, mentálisan nagyon stabil, nehezen lehet kihozni a sodrából, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint egy majd teltházas 0:2-es fordítás a közönségkedvenc Kyrgios ellen az előző körben. A harmadik szettben találta meg a játékát, onnantól tudta átvenni az irányítást, sokkal kevesebb hiba jött, és ez meghozta a gyümölcsét. Erőnlétileg kevesen jobbak az osztráknál, egy ötszettes meccs után is ugyanolyan elánnal megy bele a következő meccsbe, nyoma sincs a fáradtságnak.

Dimitrovnak lényegesen könnyebb dolga volt a negyedik körbe jutni, az egykori GS győztes, mostanában homály Cilicet verte sima háromban, majd Bolt is ugyanerre a sorsra jutott, Carreno Busta pedig feladta ellene a második szett elején, szóval igazán megmérettetve még nem volt a bolgár. Mentálisan nem tartozik a legerősebbek közé a 2017-es világbajnok, ha valaki akkor ő képes több tízpercre is kikapcsolni, nehézzé teszi magának a meccset, de könnyen dobja is ha úgy van.

Nálam ez Thiem győzelem kell, hogy legyen, Kyrgios elleni meccsen látszódott, hogy mennyire akarja, és látva az ellenfeleket, és a sérüléseiket, ismét jó esélye lehet GS-t nyerni. Dimitrovnak az első igazi erőfelmérő lesz az évben, de ez a mostani Thiem sok lesz a bolgárnak.

Thiem, Dominic - Dimitrov, Grigor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp