A hétközi történések különös pikantériát kölcsönöznek a magyar másodosztály, az az a Merkantil Bank Liga egyik mostani párosításának. Mivel szeretem az izgalmas kihívásokat, ezért én most ezt a találkozót választottam tippem alanyául. Akik járatosak a honi labdarúgás történéseiben azok tudják, hogy az Aqvital FC Csákvár-Kaposvár találkozóra gondolok. Akik még járatosabbak azok a hétközi történésekkel is tisztában vannak. Ha mégsem, akkor írom, a vendégcsapatnál a Tállya elleni MOL Magyar Kupa találkozó eredményének kapcsán felmerült a bunda gyanúja. Ennek utóhatását próbálom megközelíteni a saját szemszögemből.

"Szerdán vízilabdáztunk, holnap korcsolyázunk" írja a hazai klub honlapja a mérkőzés felvezetésében, a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban uralkodó állapotokról. Ez egyértelműen arra utal, hogy ismételten irreális körülmények között kell majd játszaniuk a csapatoknak. A csákváriaknak akár így, akár úgy, mindenféleképpen a győzelemre kell törekedniük, mert különben hamar elszállnak a bennmaradásról szövögetett álmaik. A gólszerzéssel nincs is gondja a jelenlegi 19. helyezett csapatnak, inkább a védelem stabilizálása az, amely komoly fejtörést és munkát ad Visinkai Ede szakvezetőnek. Három idei tétmérkőzésükön már 6 gólt szereztek, ezzel szemben viszont 8-at kaptak, tehát hiába az erős támadószekció, ha a védekezésbe rendre belehibáznak. Most a támadószekció sem lesz teljes, mert a legutóbbi bajnokijukon a 8 gólos Madarász Márk begyűjtötte az ötödik sárga lapját, ezzel automatikusan likvidálta magát a találkozóról. Viszont a többiek mind a szakvezetés rendelkezésére állnak és Őket biztos hogy kevésbé viselte meg a hétközi Paks elleni 2:3, mint az ellenfelüket a tállyai produktum. Ahol olyan gólvágó van mint Daru Bence, ott egyébként sem kell félnünk, hogy elmaradnának a gólok.

Vendégoldalon nagyon ég a ház. Az NB III egyik kiesőjelöltjénél, a Tállyánál vendégeskedtek szerdán az MK keretén belül és 2:0-ás hibátlan első félidő után belenéztek egy szégyenteljes 3:5-be. Nem is az eredmény az ami kiverte a biztosítékot a kaposvári vezetőségnél, hanem annak a "létrejötte". Én csak az összefoglalókban láttam, hogy a somogyi védők sokszor "érdekesen" mozogtak egy-egy hazai támadás során. Ha ezek csak ennyit tudnak, és egy szerényebb képességű csapat odarámol nekik egy ötöst, akkor egy jobb képességűtől már csak várhatunk egy duplát. Ez, na meg az a morális légkör, ami most Várhidi Péter csapatát körülveszi adta az ötletet a tippemhez. Ilyen szégyen mellett, ilyen légkörben nem lehet érdemi munkát végezni, Várhidit pedig főleg képtelennek tartom ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt rendezze a sorokat az öltözőben.

A sima hazai győzelmet azért nem merem bevállalni, mert nem lehet tudni mire számítsunk jelen helyzetükben a vendégektől, ráadásul van egy "gólerős" hazai védelmünk. Viszont a sárga-kékek támadószekciója várhatóan ma is hozza a szokásos dupláját.

Csákvár TK - Kaposvari Rakoczi FC: Csákvár TK által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp