A hétfői napok ritkán bővelkednek sporteseményekben, ha van is pár meccs, sokszor használhatatlan sportfogadás szempontjából. Én sem nagyon erőltetném a fogadást a mai napon, de ezt a tippet csak nem tudom elengedni. Tudni illik, a két együttes útja ép ellentétes, mert amíg a Bilbao útja felfelé vezet, addig a Cádízé épp lefelé. A pokol felé, vagy nevezzük azt a poklot Segundának.

A Cádíz volt ősszel az óriásölő, megmarta a nagyokat, bődületes meglepetéseket okozott, és bizony elkapta a Bilbaót is. Igen ám, de ahogy ez lenni szokott előbb-utóbb pukkan a lufi, elfogy a levegő, és akkor nincs megállás a lejtőn.

A Cádíz mostanában kapja a pofonokat egymás után, és tény, hogy jó csapatokkal meccsel (Sevilla, Atleti, Sociedad), de ettől még a zakó az zakó, és ezeken a meccseken már félidőre minimum két lőtt az ellenfél.

Marcelino Bilbaója magában hordozza a stílusjegyeket, amelyek a Bilbaóra alapvetően jellemzőek. Mióta Marcelino átvette a Bilbaót, azóta csak a Barcelona verte meg, azt meg azért sejtjük, hogy a Cádíz nem a Barca. Sérülések is nehezítik az újonc csapat dolgát, van eltiltott játékos, és a keret ezt megsínyli. Mennyiségre ok, de minőségre a Cádíz messze van akárcsak egy Bilbaótól is.

Marcelino 4-4-2-es rendszere működik, az erős oldal Inakival, de Marcos-szal, és milyen gyenge oldal az, ahol Muniain szervez. Jól tudjuk, hogy a Marcelino-csapatok támadásban a jobb oldalon alkotnak nagyot általában, de pl. ha jól emlékszem, a Betis elleni egyenlítő gólnál a passz épp balról jött Garcia fejére. (ha jól emlékszem, mert közel sem biztos)

Védekezésben a Bilbao stabil, nem riadnak vissza a srácok az ütközésektől, pl. a Getát 5-1-gyel intézték el nemrég, szóval ja, Marcelino fazont szabott a Bilbaóra. Elég mélyen van most a Cádíz, azt meg látni kell, hogy az utolsó 5 meccsén minimum két gólt benyelt. Ráadásul a tendencia sem javuló, mert a 'tico és a Sociedad 4-4 gólt rámolt be, ráadásul legutóbb kísérlete is alig volt már az andalúzoknak. Most tegyük fel, a Bilbao is lő mondjuk kettőt, hát ahhoz akkor csoda kéne, hogy mondjuk pushra ne jöjjön ki a tipp. Ehhez 3 Cádíz-gól kéne, de ennek a Bilbaónak hármat lőni... Majdnem a lehetetlen kategória.

(Én komolyan elgondolkodtam, hogy behúzom 4.00-án a Cádíz kiesését, hisz még egy-két rossz meccs (következő ellenfél a Barca...), és máris ott van a top3 legrosszabb csapat között. Így is mindössze 3 pont a távolság a már kieső helyen lévő Valladolidhoz képest)

Cadiz - Athletic Club Bilbao: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp