Orosz negyeddöntős csata a top 10-en belül, ahol a jövő (jelen) két nagy játékosa feszül egymásnak. Mindketten életük legjobb helyezésén állnak a ranglistán és kétségkívül remek formában vannak. Közösen nyerték meg az ATP Kupát néhány napja és nagyon jól ismerik egymást.

Rublev szettveszteség nélkül jutott el a legjobb 8-ig, nyolcaddöntős meccse pedig 2 szett után véget is ért Ruud sérülése miatt. Nem nyújtott túl kiemelkedő játékot a torna során, de nem is igazán volt komoly ellenfele. Minden esetre, amikor szükség volt rá, előhúzta a jó játékát és domináns volt összes ellenfelével szemben. Kb. másfél órával töltött kevesebbet a pályán honfitársánál, de mindketten érezhetik azért a lábukban az elmúlt torna meccseit.

Medvedev nagyot ment az elmúlt két évben, 2020-as szezonját világbajnoki győzelmével mentette meg, ahol összes meccsét győzelemmel abszolválva lett bajnok. Tavaly a Grand Slam tornákon azért nem brillírozott, 2019-ben viszont döntőt játszott a US Openen is, ahol Nadal verte 5 szettben azon a rendkívül emlékezetes meccsen. Több jó eredménye van, mint egy évvel fiatalabb honfitársának és talán komplexebb játékosnak is mondható. Mindketten ösztönösen játszanak és egyikőjük edzőjének sem lehet könnyű dolga kordában tartani őket. Egymás ellen Medvedev 4:0-ra vezet, még szettet sem tudott nyerni ellene Rublev. Ez a széria most szerintem megszakad, nem lesz ez olyan sima meccs, egyáltalán nem esélytelen a fiatalabb orosz. Tavaly a US Openen közel volt a szettgyőzelemhez Rublev, most szerintem át is lépi ezt a határt, és legalább 1 szettet ő is nyerni fog.

Rublev, Andrey - Medvedev, Daniil: Szettek száma - Felett/alatt tipp