A negyeddöntőkhöz érkeztünk már az Australian Openen, két meglepetésnek is mondható személlyel, egy bő hete szerintem ember nem volt a Földön, aki Karatsevet bemondta volna a legjobb nyolcba.

Ha van szerencsés ember Ausztráliában, akkor az Grigor Dimitrov, aki gyakorlatilag begyalogolhat az év első Grand Slamének az elődöntőjébe, különösebb erőnléti nehézségek nélkül. A négy meccs alatt mindössze 10 szett plusz egy gémet játszott, egy játszmát sem bukott el, és össze-vissza hét órát töltött a pályán. Egyébként hozzá kell tenni, ha sül a keze, akkor azért ott van a legjobbak között, nem véletlen a világbajnoki győzelme sem, mentálisan néha labilis, viszont egy két hetes torna ezen szakaszán nem tartom esélyesnek, hogy fejben ne koncentrálna maximálisan, és látva Djokot és Nadalt, most tényleg lehetne reális esélye egy Grand Slam győzelemre. Nagyon jönnek a szervák, tenyeresről irányít, és nagyon úgy fest, hogy a fonákja is egészen rendben van, nagy szüksége van a tenisznek egy ilyen pazar Dimitrovra.

Karatsev menetelése tündérmesébe illő, az orosz teniszt nagyon komolyan kell venni, mondjuk, ha a torna előtt három oroszt mondanak a legjobb nyolc közé, akkor harmadikként inkább Khachanovra gondoltunk volna. A torna előtt nem fért be a top 100-ba, élete első Grand Slame, az első nyertes meccsek után azért most már az ő vállán is ott van a teher, így azért más lesz játszani. A FAA elleni öt szettes meccs sokat kivehetett belőle, 3,5 órán át nyúzták egymást a fiatal kanadaival, belegondolva, hogy Thiem öt szettese után milyen simán elintézték, az orosznak sem adok sok sanszot.

Dimitrov nagy esélye ez a torna, minden esélye megvan, hogy szettveszteség nélkül érkezzen a legjobb négybe, ez azért nagy hendi, szerintem minél hamarabb le akarja rendezni Karatsevet, max 3:1.

Dimitrov, Grigor - Karatsev, Aslan: Szett hendikeppel - Hendikep tipp