Végre eljött ez a nap is, folytatódik a BL, méghozzá két annyira érdekesnek tűnő párosítással, hogy az egyszeri focib*zi, mint én is, nem tudja melyik ujjába harapjon. Ezek nem olyan meccsek, hogy kapcsolgatunk, aztán belenézünk, ezeket látni kell az elejétől a végéig. Én, mint divat-Barca-fan, Messiék meccsét nézem élőben, aztán majd felvételről a Lipcsét, bízva abban, hogy addig Hajdú B nem mondja be az eredményt...

Szóval Barca-PSG.

Amikor a sorsolás megvolt, a Barca gödörben volt. Akkor tutinak tűnt a PSG továbbjutás, aztán most ott tartunk, hogy itt a meccs, és semmi sem tuti. A PSG-nél kidőlt di Maria és Neymar, Verratti ha 80%-os, már jó, szóval ott sem minden fenékig tejfel.

Tipp: Én két dologban vagyok biztos, az egyik az, hogy a Barca lő gólt, a másik meg az hogy kap. Itt a kérdés az, hogy ehhez kell a 90 perc, vagy elég 45?! Szerintem könnyen elég lehet 45 is, azaz én úgy kalkulálok, hogy a félidőre egy BtTS már beesik.

Van portál, amely Pique-t kezdeti, de Pique nem kezd, ahogy nem kezd a sérült Araujó sem. De Jong kell középre, így marad Lenglet és Mingueza párosa Alba és Dest között. Már meg is van indokolva a PSG-gól. Mbappé vagy Kean biztos megugrik egy kontrával, egyszerűen rossz nézni a Barcát, mert vagy visszaszerzi a támadó zónában a lasztit, vagy ha azt átjátssza az ellenfél, akkor ott tuti gólhelyzet alakul ki, és csak a csoda, meg ter Stegen segíthet. Hétvégén is jött a hiba Rioja góljánál egy langyos, kevésbé meglőtt keresztpassz, leolvasta az Alavés támadója, és kapuig gyalogolt. Minden meccsen van több hasonló szituáció, és főlő, hogy a PSG-nek nem kell több 45 percnél, hogy kihasználjon egy hasonló rövidzárlatot. Kontrákra fog játszani, és ez fekszik majd neki.

Viszont nagyon bízom a Barca-gólban, sőt kimondom, gólokban. Messi jókedvű, Messi jó formában van, nem látunk lehajtott fejjel kullogó Messit a pályán. Veszélyes állítottból, akcióból, remek passzokat ad, már-már ilyen mentor féleség a tinik között. Griezmann is jó időszakot él meg, Dembélé egészséges, ami nála már fél siker, és tényleg úgy tűnik kívülről, hogy ez a csapat most egy irányba húz. A hétvégi Alavés elleni találkozó már-már a legszebb napokat idézte, gyönyörű gólok, kombinatív játék, jókedvű játékosok, ezt szeretnénk mi látni. Kellően direkt volt a játék, persze amellett, hogy azért passzolgattak bőven,d e ez a Barcelona alapjátéka. Viszont megvoltak azok a váltások, amikor hirtelen vált sebességet a Barca, és ez Dembélével még inkább megoldható, legalábbis szerintem.

Úgy vélem, 45 perc elég lesz, hogy mindkét csapatnál kijöjjön a hiba védekezésben, de maradok inkább a félidő 1,5 overnél, mert mind a PSG-ben benne van, hogy kettőt lő, meg a Barcában is.

FC Barcelona - Paris SG: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp