Csak a győzelem elfogadható eredmény az FC Goa számára az Odisha FC elleni indiai első osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzésen ahhoz, hogy életben tartsa a rájátszásba jutási esélyeit. Az egyébként rendszeresen play off résztvevő hazaiak már hetekkel ezelőtt lezárhatták volna ezt a kérdést, de párját ritkító módon belekerültek egy hat találkozó óta tartó döntetlen spirálba. Ebből a pályán hagyott 12 pontból, hiányzik most kb. 5-6 ahhoz, hogy biztosnak mondható play off résztvevők lehessenek. Így nem maradt más számukra mint az, hogy a hátralévő három találkozójukon kell olyan eredményeket, leginkább győzelmeket szállítaniuk ahhoz, hogy vágyaik teljesüljenek.

Az első győzelmet mindjárt mostani ellenfelük ellen kell behúzniuk. Erre minden esélye meg is van a fiatal spanyol szakember, Juan Ferrando által trenírozott hazaiaknak. Néztem, hogy nem lehetne-e többet is kihozni ebből a találkozóból, de az indiai bajnokság szabályai szerint az egymás elleni eredmények számítanak pontazonosság esetén a helyezésekről, ezért itt az 1:0 ugyanakkora értékkel bír, mintha 6:0 lenne. Az, hogy azt az egy gólt a rutinos gólzsák Igor Angulo, vagy a feltörekvő fiatal tehetség, a fontos gólok szerzője Ishan Pandita szerzi majd meg nincs jelentősége. Túlhúzni meg felesleges a tippet, mert a maradék két meccse nem lesz sétagalopp a Goa-nak.

A vendég Odisha FC számára sem nagyon lehet túl sok motivációt találni a mérkőzésben, maximum annyit, hogy borsot törjenek riválisuk orra alá. Olyan szintű és mértékű a hátrányuk a mezőnnyel szemben, hogy nem kell hozzá nagy bátorság, hogy kijelentsük, Ők zárják az utolsó helyen az alapszakaszt. A hónap elején kinevezett új trénerük, Gerry Peyton számára ez inkább egy feltérképezése lehet saját csapatának, hogy a jövőben kikre számíthat majd.

Mint fentebb említettem túlhúzni nem kell a tippet, de egy egészséges kockázatvállalással egy másfeles hendi határ azért vállalható.

FC Goa - Odisha FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp