Minden úgy alakul ahogy Novak eltervezte a torna előtt, sőt még annál is jobban. A nagy riválisok sorban zúgnak ki a tornáról, a mai nappal már Nadaltól sem kell tartania aki viszont jól kifárasztotta a továbbjutó Tsitsipast. Egy komolyabb sérülése van elvileg a szerbnek de erre már mindenki rájöhetett hogy ordas nagy kamu, legalábbis a játékában semmit nem zavarja az biztos. Zverev elleni meccsen is olyan labdákat ért el amit más nem tudna, mindenért csúszott mászott fikarcnyit sem látszik a sérülésből semmi, de tudjuk neki ez a védjegye sokszor beveti ha gondban érzi magát... Szerencsés mert az elődöntőben az egyik legkönnyebb meccse jöhet amivel spórolhat egy kis erőt a döntőre, főleg hogy a másik elődöntős páros egy nappal később kerül terítékre.

Az élete első Grand Slam főtábláján induló orosz ittléte maga a csoda. De azért látni hogy kezd fáradni már. Nem tudom hogy a kanadai valami sérülés miatt esett e vissza olyan jelentősen (2-0 után) mert ő nem turnézott vele mint Djoko teszi, de az első két szettben ott sem volt a pályán majd Dimitrov is lemosta a meccs elején. Több pontot veszített adogatóként mint nyert az orosz az első szettben. Nagy mázlija volt azzal hogy Dimi ezek után megsérült és így az orosz ölébe hullott a GS elődöntő. Tehát ami eddig nagyon jól működött (szerva) az is többször cserben hagyta már Karatsevet, Djoko ellen pedig megvívni az első GS elődöntődet bármennyire is úgy mutatja hogy számára nem az, elképesztő nyomás lehet.

Djoko sima háromban nyerhet. Ha tényleg fáj neki itt-ott akkor jobb is ha igyekszik gyorsan lezárni a meccset és rábízhatja magát a csodát tevő orvosi stábjára.

Tipp: 3-0

Djokovic, Novak - Karatsev, Aslan: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp