Ha gólokra vadászunk az idei Európa Liga sorozat Play Off szakaszában, akkor érzésem szerint érdemes a BSC Young Boys - Bayer 04 Leverkusen párosítással kicsit alaposabban megismerkednünk, mert itt két olyan csapat találkozik, akik a csoportkörben is általában sok gólos csörtéket vívtak. A YBB már többször is bizonyította, hogy pályaválasztói jogtól függetlenül bárki ellen képes felvenni a versenyt, akár a nemzetközi mezőnyben is a góllövésben. A Leverkusen pedig egy többszörösen harcedzett Bundesliga csapat, aki kisebb hullámvölgyén túllépve újra kezd régi önmagára hasonlítani.

A svájciak trénere, Gerardo Seoane már a hétvégi bajnoki mérkőzést is, a hétközi EL csata szem előtt tartása mellett meccselte végig. Pihentette csapata második legeredményesebb gólvágóját Theoson Siebatcheu-t annak tudatában, hogy a Leverkusen ellen nem szerepelhet eltiltás miatt Jean Pierre Nsame. Rutinos védőjét Fabian Lustenberger-t is csak egy félidőn keresztül fárasztotta a Lugano elleni bajnokin, mert tudta, hogy a szintén eltiltott Mohamed Camara pótlását reá fogja bízni. Tehát a svájci-spanyol kettős állampolgárságú szakvezető tudatosan készítette fel az övéit a nemzetközi megmérettetésre. A sárga-feketék bajnoki formája több mint imponáló az idén, ennek köszönhetően olyan előnyre tettek szert a bajnokságban, hogy mostanra már minden idegszálukkal a nemzetközi csatákra koncentrálhatnak. Ezt minden bizonnyal egy sikeres több gólos hazai rajttal szeretnék indítani, mely kitarthat az egy hét múlva esedékes visszavágóra.

Ehhez valószínűleg a vendég "Gyógyszergyáriaknak" is lesz egy-két szavuk. A Peter Bosz trenírozta leverkuseni csapat lenyűgözően kezdte a szezont, de jött egy kisebb hullámvölgyük, melynek köszönhetően jelenleg "csak" ötödikek a bajnokságban. Viszont utóbbi eredményeik már arra engednek következtetni, hogy újra kezdenek magukra találni a piros-fehérek. Fontos, a góljaink szempontjából nélkülözhetetlen hiányzójuk nincs, így joggal bízhatunk a Lucas Alario irányította támadószekció eredményességében.

Oda-vissza nyílt támadójátékra számítok, melybe még több gólt is bele tudok képzelni. Viszont februári formámat nézve maradok az óvatos határválasztásnál.

Young Boys - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp