A férfi mezőnyben két kérdés maradt nyitott az Australian Openen, az egyik, hogy ki lesz Djokovic ellenfele, a másik pedig, hogy lesz-e új Grand Slam bajnok.

Daniil Medvedev szépen lassan megszilárdítja a helyét a legjobbak között, a torna után már karriercsúcs minimum harmadik helyen áll majd a világranglistán (egy esetleges végső winnel 2. is lehet). Komoly nagyon, amit letesz az asztalra az orosz, tavaly megvolt az első GS elődöntője az US Openen, megnyerte a Paris Masterst, és a világbajnokságot is, idén pedig győzelemre vezette hazája válogatottját az ATP Cupon, és nem volt berezelve a döntő meccseken, döntő pillanatokban. Magas, nagyon jól szervál, emellé hihetetlen módon, de baromi gyors, minden labdát visszakanalaz valahogy, fonákról tenyeresről gyorsít, sok gyenge pontja nincsen. Öt meccsen van túl, ebből négy sima háromban megvolt, a harmadik körben Krajinovic ellen tolt egy öt szetteset, de ott is összeszedte magát, a döntőszettre, kiosztott egy laza 6:0-át. A negyeddöntőt is simán abszolválta, Rublevnek osztott ki egy sima 3:0-át alig több, mint két óra alatt, így a regenerálódása sem jelentethetett különösebb gondot.

Tsitsipas viszont a sírból hozta vissza a meccsét, 0:2-ről állt fel Nadal ellen, az esti programban, és több, mint négy óra játék után, ráadásul a tornán neki ez már a második ötszettese volt, erőnlétileg máris hendivel indul Medvedev. Nagyon felszálló ágból üti meg a labdákat, és nagyobb hibaszázalékkal játszik, mint az orosz, a támadó ütéseinek nagyobb a szórása. A görögnek nem fekszik Medve stílusa, csak a 2019-es világbajnokságon verte, amikor egyébként a csoportban mindenki más is, azon kívül viszont semmi babér nem termett neki.

Medvedev és Tsitsipas rivalizálása már régóta tart, volt már balhéjuk is Miamiban, a h2h-et Medvedev masszívan 5:1-re vezeti, stabilabb az orosz, egy ilyen kiélezett szituációban ez döntő lesz, nálam ez Medvedev győzelem.

Medvedev, Daniil - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp