Az alsó ágról mindenképp a legjobb formában játszó játékos került a döntőbe, míg felülről Djokovic konkrétan komolyabb ellenfél nélkül jutott be a számára legkedvesebb torna végső napjára.

20 meccses győzelmi szériát göngyölít maga előtt az orosz, amely során egy egész karrierre elegendő nagy nevet legyőzött és úgy gondolom, nem ez a meccs lesz a sorozat vége. Hihetetlen lazán játszik, Tsitsipas ellen ellentmondást nem tűrő adogatójátékai voltak, egészen a harmadik szett közepéig break labdát sem kellett hárítania és kétség nem fért a győzelméhez. A döntőig vezető úton egyszer került gondba az orosz, amikor Krajinovic visszajött 2:0-ról azt hihette az ember, hogy akár ki is eshet, aztán egy 6:0-val hozta a döntő szettet. Ezenkívül tényleg senkinek nem adott esélyt és olyan játékot tolt végig, amivel bőven Grand Slamet lehet nyerni.

Djokovic talán a legnehezebb ellenfél a Rod Laver arénában, ugyanis 8x nyerte már meg a tornát és 8/8 döntőt nyert meg. Elég visszhangos tornán van túl a szerb, eljátszotta ugyanis a nagy halált Fritz ellen, hasfal szakadás lehetőségéről nyilatkozott, majd következő meccsén tolta a 200-as szervákat, meg spárgázva csúszott a labdákért. Nincs itt semmiféle komoly dolog, azóta is csak akkor játszotta csak a sérültet, amikor éppen hátrányban volt. Zverevvel kicsit megszenvedett, de összességében jobb volt a németnél. Ezen kívül nem volt éles meccse, úgyhogy elég komoly váltás jöhet most neki amikor a top formában lévő orosz lesz a háló túloldalán.

Az említett 20 meccses győzelmi szériában volt Djoko elleni győzelme is Medvedevnek, de tényleg mindenkit vert aki számított, van azon a listán Rafa, Zverev, Thiem is a szerb mellett. Elég komoly esélye lehet szerintem egy hozzá képest gyengébben játszó Djokovic ellen, amit úgy gondolom ki is fog használni. Második Grand Slam döntőjét játssza vasárnap Medvedev, az első elég emlékezetesre sikerült, a másodiktól sem várok kevesebb fordulatot, de a végén behúzza a megérdemelt nagy tornáját Medvedev.

Djokovic, Novak - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp