A rövidre sikerült szombati finalé után vasárnap egy sokkal hosszabb meccset várok. A két talán legjobb formában levő játékos jutott el a döntőbe. A nyolc alkalomból 8x trófeát elhódított világelső szerb Novak Djokovic és a bombaformában játszó orosz, Daniil Medvedev. Ahogy a szorzók is mutatják kiszámíthatatlan hogy melyikük jöhet ki ebből győztesen..

Djokovic menetelése nehezebbre sikerült. A különböző fordulók között többször életmentő műtéteken átesett szerb viszont valahogy mindig összekapta magát, ha kellett bevetette a szokásos nagyon fáj ápolási szünetet kérek opciót hogy megzavarja az ellenfelet ami be is jött. Szinte minden meccsén veszített szettet, Karatsev ellen az elődöntőben már nem és érdekes módon ott nem is jöttek elő azok a sérülések amik napról napra gyötrik. Ezt leszámítva persze jól játszik, de nincs abban a formában mint anno amikor megfoghatatlan volt. Kipihenten érkezhet a döntőre, egy nappal többet pihenhetett és az orosz elleni elődöntő sem vett ki belőle túl sokat így ez mellette szólhat, ahogy a döntőkben mutatott makulátlan eredményei is.

Medvedevet viszont leírni nagy vétek lenne. Amit már hosszú-hosszú ideje teniszezik az világklasszis teljesítmény, zsinórban 20 mérkőzést tudott megnyerni egymás után pedig minden ásszal össze találkozott (Nadal, Djokovic, Tsitsipas, Zverev, Rublev, Berrettini, Thiem). Az elődöntőben valami hihetetlen jól játszott, talán a tornán a legjobban mikor is érinthetetlen volt a szervája több mint 2,5 szetten át, mellette pedig egymás után nehezítette meg a görög szervajátékait is, mindent elért és lehetetlen helyzetekből is képes volt nyerőt ütni. Amúgy közel 50 nyerőt szórt 20 hiba mellett ami brutális. Ha ezt a játékot nyújtja biztosan megnehezíti Djokovic dolgát, sőt megkockáztatom hogy ezzel a szerb sem fog tudni mit kezdeni.

De Djoko dörzsölt figura, ha kell majd húzza az időt, ápolást kér, nem fogja magát könnyen adni Ő sem. Nagyon hosszú meccset várok, öt szettes végletekig kiélezett csatát ahol remélem végül Medvedev örülhet.

Tipp: 2-3

Djokovic, Novak - Medvedev, Daniil: Játékok száma - Felett/alatt tipp