Évek óta nem volt komoly kihívója a Dinamo Zagreb szinte „örökös” bajnok csapatának Horvátországban. Korábbi edzőjük vezetésével az Osijek megszorongatja őket idén. A munkamániás Bjelica részben magyar tőkéből nagyon ütőképes csapatot épített a Dráva-partján. Rozman El-csoportkört megjáró Rijekája a hét közepén rangadót játszott, mert a Gorica ellen pótolta korábban elmaradt összecsapását (0:0). A frissebb eszékiek esélyesebbek, mint aktuális ellenfelük.

Jól teljesített a múlt héten Zágrábban az Osijek, szuperrangadót veszítettek a Maksimírban (1:0) Klenheislerék. Bjelica elégedett volt a játékkal a vereség ellenére és most egy újabb komoly összecsapás előtt hosszú interjút adott. Nagyon erős csapatnak tartja a Rijekát a hazaiak sokat megélt mestere, és a goricai 0:0 kapcsán Rozmanék védekezését dicsérte, illetve a védekezésből való gyors átmenetet a támadásba. Azonban az ellenfél méltatása mellet kiemelte, hogy győzelemre tör majd az eszéki együttes, és ehhez minden játékosnak a maximumot kell teljesíteni a pályán az első perctől kezdve. A múlt hét óta növekedett a variációs lehetőség is Zaper és Jurcevic is bevethető, illetve leigazolták Gyurcsót a Hajduktól. Bjelica sejtelmesen felvezette, hogy ellenfelüket meg akarja lepni a felállással és az összeállítással, ezért túl sok dolgot nem akart elárulni a rangadó előtt.

Míg az Osijek regenerálódott és készült a 22. fordulóra, addig a Rijeka a kilencedik kör elhalasztott összecsapását pótolta. Néztem a 0:0-ra végződő találkozójukat, ahol beszorította őket a Gorica. A dobogó szempontjából nagyon kellett volna a közvetlen riválisuk elleni három pont, de a labdaszerzéseik után nem tudtak végig vinni egy normális támadást sem. Valóban gyorsak ellentámadásaik, de lövésig alig jutottak (pontatlanok voltak), rendre elpasszolták magukat, gyakran fizikálisan verte őket a Gorica (konkrétan lefutották őket kontráik során). Rozman meccs előtti sajtótájékoztatóján csak sallangokat mondott: Nagyon jól összerakott az eszéki csapat; összpontosítanunk kell az első perctől fogva; a hibákat azonnal megbünteti az Osijek. Szerdai teljesítményükből kiindulva, úgy érzem, hogy egy szinttel felettük van most aktuális ellenfelük, talán nem véletlen a köztük lévő 12 pont differencia.

Egészen elképesztő a hazai csapat 2021-ben, hiszen öt bajnokiján mindösszesen egyetlen gólt kapott azt is a zágrábi rangadón! Mellette négy győzelemmel és 9:0-s gólaránnyal sokkolták a mezőnyt az eszékiek. Nehezen tudom elképzelni, hogy a hétközi halvány teljesítmény után megtáltosodik a Rijeka, sőt azt mondom, hogy otthon marad mindhárom pont! A tippet DNB-vel biztosítom!

Osijek - Rijeka: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp