Zajlanak a kosárban a selejtezők az Eurobasket2022-re, mivel a főtábla 24 csapatos, már tényleg csak a leglúzerebb csapatok maradnak le. Például az E csoportból (selejtezős csoport) Svájc nem jut tovább, így ebben a kvartettben ez a Grúzia-Finnország találkozó is különösebb téttel nem bír. Viszont felkészülési találkozónak kiváló, lehet gyakorolni élesben.

Grúzia házigazdaként eleve EB-főtáblás, de a selejtezőkben is indultak, és egyébként onnan is kvalifikáltak volna. Többek közt azért indultak, hogy játékban legyenek, játszanak éles meccseket, és az első két szakaszban Shengelia és McFadden is játszott a válogatottban, viszont ez a két kulcsember most nincs itt a válogatottnál, marad Shermadini, mint vezér.

A finneknél viszont teljes a keret, és kellett is, hogy az legyen, mert nekik még nem volt meg a helyük a top24-ben, azaz a főtáblán e buborék előtt. Ugyanakkor 19-én 92-84 arányban legyőzték Svájc csapatát, ezzel pedig minden el is dőlt. Koponen, a finnek olaszországi légiósa hozta klasszisát, vezérletével az északiak hozták a 'kötelezőt'.

Amikor a finnek 91-85 arányban a finn buborékban kikaptak a grúzoktól, akkor a grúzoknál volt Shermadini, McFadden és Shengelia, miközben a finneknél nem volt Koponen. Na, most minden fordítva van, mert most kerettag a legjobb finn, a három legjobb grúzból kettő hiányzik, és Grúziában játszanak. Kérdem én, ha minden fordítva van, akkor pont az eredmény ne lenne? Szerintem -mivel tét nincs- így görcs sem lesz. A finnek egyébként szemnek kellemes kosárlabdát játszanak, korrekt kinti dobókkal, és Koponen olyan agy a pályán, aki nemcsak néz, de lát is. Közben magára is vállal sokat, sokat foultolják, szóval én úgy vélem, ezt a grúz csapatot most megütik, méghozzá egy overes meccsen. Ez a csoport egy-két meccstől eltekintve egyébként is tök overes. Nem azt mondom, hogy házat rá, de kis téttel ez egy játszható tipp.

Grúzia - Finnország: Összes pontszám, Finnország - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp