Folytatódik az erőltetett menet a Bajnokok Ligájában, és bár elviekben mind a nyolc csapat továbbjut a csoportból, azért elég komoly kis meccsek vannak, és eme EHF döntés értelmében, hogy nincs kieső, a védekezések is felpuhultak, hatalmas over meccseket tolnap a csapatok a BL-ben.

Na erről az erőltetett menetről viszont a Kiel most sokat nem tudna mesélni, a koronavírus miatt egy laza két hetes pihenőre ment a Bajnokok Ligája győztes csapat, még edzésre sem mehettek, a karantén lejárta után pedig egy tréninggel mentek neki a Magdeburg elleni bajnokinak, meg is lett az eredménye, remiztek, mindössze 24 gólt dobva. Profi csapatnak a két hét kényszerpihenő az nagy kiesés, 9 kiállítást is összeszedtek Sagosenék, gyakorlatilag a meccs harmadát emberhátrányban játszották végig, nagyon látszott a kihagyás, amit a dán bajnok simán kihasználhat.

Az Aalborg nagyot megy idén, és egy komoly projektbe is fogtak, a jövőre gondolván olyan sztárok térhetnek haza a következő években, mint Landin, Mikkel Hansen, és Mensah Larsen is, szóval elég tudatosan építkeznek. A BL csoportban a harmadik helyen áll, ugye nem lesz mindegy azért a helyezés, a keresztbe játszás szempontjából, de a Barca és a Veszprém mögött szépen tartják magukat, még ha a Kiel a kevesebb meccsel be is érheti őket. Jelenleg is fixen csak skandi játékosok alkotják a csapatot, nagyon gyors kézit játszanak, és szépen megszórnak minden aktuális ellenfelet, szélen hagyományosan jók, beállóban pedig ott van Saugstrup, aki a dánokkal világbajnokság nyert januárban. Idén mindenkinek dobtak legalább 29 gólt, de a Barcának és a Veszprémnek is tudott 32 gólt dobni, szóval nem egy beszari társaság.

Jelenleg nagyon overes meccsek vannak a BL-ben, az Aalborg pedig bármikor benne van egy adok-kapokban, plusz a kieli fásultságot ki lehet használni, 28-at nálam dobnak a dánok.

THW Kiel - Aalborg Håndbold: Aalborg Håndbold által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp