Az afrikai Bajnokok Ligájában egy angolai együttes fogad egy marokkóit a keddi játéknapon. A CAF C csoportjában már a második fordulót rendezik, bár a Wydad még nem játszott mérkőzést. Érdekesség, hogy a két csapat tavaly is egy csoportban szerepelt, akkor is a C csoportban.

A vendégek vannak jobb formában, a hazai angolai csapatnak több, meglepő veresége van hazája bajnokságában. Kívétel nélkül kikaptak az utolsó három helyezett együttestől. Egy tizenhat csapatos bajnokságot vezető együttestől igen furcsa, hogy mindhárom vereségét azoktól az együttesektől szenvedte el, akik a kiesőhelyen állnak. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy az egyik együttes még 100%-os ugyan, nyolc találkozóval kevesebbet játszott, mint a többi csapat.

A Wydad együttese is vezeti hazája bajnokságát, hét mérkőzés alatt hat győzelem egy vereség.

Mint írtam, a tavalyi szezonban is egy csoportban voltak, akkor a Wydad a második, a Luanda a harmadik helyen végzett. Ebben a szereposztásban 2-2, fordított felállásban 4-1-es hazai marokkói győzelem született.

A Petro Luanda már lejátszotta első fordulós találkozóját, a guineai Horoya 2-0-ra verte az angolai együttest. Vereségével lépéshátrányba került a csapat, és sok múlhat azon, hogy itt mi lesz a vége.

Afrikában valamiért nagyon dominálnak a hazai együttesek, sok olyan bajnokság van, illetve itt a BL-ben is gyakran előfordul, hogy egy esélytelenebb együttes simán nyeri a találkozóit. Most azonban úgy gondolom, hogy ez a találkozó kívétel lesz ez alól, és nem fognak bírni egymással a csapatok.

Atlético Petróleos de Luanda - Wydad AC Casablanca: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp