Pótolják a csajok azokat az Eb-selejtezőket, melyeket a világjárvány miatt törölni kellett. A 2022-es angol Eb-n 16 csapat vesz részt a főtáblán, melyből 11 hely elkelt. Az E-jelű csoportból a finnek kerültek ki győztesként, így kiharcolták az északiak az Eb-részvételt. Korábban a csajoknál a finnek elit csapatnak számítottak, manapság már inkább a középmezőny tagjai.

A finnek mögött a 2. helyért folyó küzdelem a skótok és a portugálok között zajlott (sőt a portugáloknak a csop. első helyére is volt reális sansz, amíg ki nem kaptak a finnektől), de a két együttes közül Portugália kaparintotta meg a 2. helyet, így várhatja a pótselejtezőt.

Ami a luzitánok női csapatáról tudni kell, hogy a meccseik nagy része konkrétan a 'nem hiszem el' kategória. Képesek hosszú perceket mezőnyjátékkal tölteni, képesek úgy alakítani a meccseket, hogy sem ők, sem az ellenfél nem kerül a kapu közelébe.

A portugál női csapat 7 meccset játszott le, és mindössze 8 gólt lőtt. Ez konkrétan a támadó foci csernobilja, hisz az még rendjén, hogy a finnek meg a skótok ellen nem nagyon megy a góllövés, de hogy Albánia és Ciprus duóját sem szórták meg, az azért sokat mond a portugálok felfogásáról. Úgy ölik meg az ellenfél fociját, hogy közben a saját focijuk is meghal. Meddő mezőnyfölény, kellően labdabiztosak, de túlzottan óvatosak.

Közben a védekezés meg elit, mert a 7 meccse kapott 2 gól az olyasmi, amit nem kell magyarázni. Ez a portugál csapat akkor is védekezik, amikor támad, hisz kapura veszélytelen, de mivel a labdát a luzitán csajok tologatják semleges területen, így gólt sem nagyon kapnak. Ha meg véletlenül van lövés, az vagy blokkolt, vagy középre tart, még véletlenül sem gól.

Mivel ennek a meccsnek nincs tétje, mindkét csapat pozíciója fix, így ezt a meccset csak le kell játszani, de szerintem egyik fél sem tud kibújni a bőréből. A luzitánok megint rámennek arra, hogy ne kapjanak ki, meg szerintem mindkét oldalon lesz sok újonc, le lesznek butítva (csúnyán fogalmazva) a csapatok, és amikor felforgatnak egy együttes, ott általában a támadások korcsosulnak. A luzitánok tavaly még épp a világjárvány kirobbanása előtt a svédekkel vagy belgákkal is tudtak underezni, de USA ellen is megúszták korábban 3 bekapott góllal, szóval a világ legjobb csapatait is tudják 1-2 (USA esetében 3) gólon tartani, de a skót foci nincs ott női szinten, mint mondjuk a svéd vagy az USA női focija. A skótoknál a csajok is hasonlóan fizikális focit tolnak, mint a fiúk, szerintem ez a találkozó is jó kis időcsorgatós, meddő mezőnyjátékot hozó találkozó lesz. HA meg véletlenül gól születik, a vezetést szerző még defenzívebb lesz, még nehezebb lesz gólt lőni. Ez az én tippem, egyetlen veszélye, hogy tényleg nincs tétje, meg ugye az is jó kérdés, hogy milyen kezdővel állnak fel épp emiatt, de ennyi kockázatot el kell vállalni.

Skócia (n) - Portugália (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp