Amit először is mindenek előtt le kell írni: Ez a meccs NEM Madridban lesz. A találkozó helyszíne Bukarest, az okok pedig ismertek, mindennek a járvány az oka. Annak is, hogy az Atleticóban lesznek hiányzók, hisz a fene sem tudja hanyadik hullámban Joao Felix, Lemar, Herrera vagy Dembélé is hiányzott pár meccsről e miatt, és bár Joao visszatért, azért ennek hatása van a játékra.

Egyébként érdekesség, vagy csak szimplán tény, hogy az Atleti játéka azért mennyire más, mint volt pár éve, amikor egy full fizikális, full defenzív, csak kontrákra játszó csapat volt. Ma az Atleti már teljesen más focit játszik.

48.1

49,3

48.9

Ezek voltak az előző 3 szezonban az Atleti labdabirtoklási százalékai, idén ez 52.4 százalék a LaLigában! Ugye korábban, amíg a Getafét bordalás nem tette azzá, amivé, a liga hentes csapata az Atleti volt. Aztán most ott tartunk, hogy a liga egyik legsportszerűbb csapata, mi sem bizonyítja jobban, hogy a liga egyetlen csapata, amely bajnokin NEM kapott piros lapot. Keménynek kemény az Atleti, de sárgák terén sem kirívó, foultok számát illetően sem kiugró, és tényleg a sportszerű a jó szó. Sokkal többet foglalkozik a focival, és emiatt megugrott a lőtt gólok száma, meg -Atleti szempontból- sajnos a kapott gólok száma is. Főleg itt 2021-es évben érezni mindezt, Celta, Cádíz, Levante, szóval nem épp élcsapatok rúgdássák kettesével a gólokat úgy, hogy közben Oblak jól véd, és bravúrokat mutat be. De egy-egy gólt már szinte meccsenként kap a tico, és ezeket elég korán. 2-3-2-0-2-1 -ezek a gólszámok az Atleti utolsó 6 meccsén a félidőket illetően. Lőnek is, kapnak is, azt a 'régi' Atletit el kell felejteni, azt a Godin-Miranda-Felipe Luis-Juanfran féle védelmet, meg ahol még Gabi vagy Partey is ott volt a középpályán, meg Costa elöl. Kevesebb a favágó, több a pengés focista, a sportszerű focista. Kevesebb a lapok, a foultok száma, emiatt nőtt a lőtt meg a kapott gólok száma is.

Na, kéne itt foglalkozni a Chelsea-vel is, de már így is hosszúra nyújtottam, elég legyen a Kékekről annyi, hogy a forma javuló, és bár Tuchel Chelsea-jét eddig nem az overek jellemzik, azért az egészséges felfogást érezni, az akarást szintén, szóval én minimum egy gólt várok félidőig, tehát arra számítok, hogy minimum pushra kijön, de inkább billenjen át nyerőbe a tipp. Lehetne picit jobb odds, de ez a reális, én még ennyit sem adnék.

Atlético Madrid - Chelsea: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp