Szingapúrban a hét első felében még nézők nélkül, utána már megtelt lelátók előtt mérkőzhetnek a játékosok. A nagy túlzással Bulgária következő "Dimitrovaként" emlegetett Andreev és az ausztrálok ugyancsak tehetségének kikiáltott, de magasabban már bizonyított, Popyrin találkozik a második fordulóban.

Andreev májusban tölti be a 20. életévét, rendre ITF versenyeken produkál nagy meneteléseket, de ATP Touron még várat magára az áttörés, igaz erre még van bőven ideje. Igen ám, de a hat eddigi ATP illetve ATP Challenger próbálkozásán nem termett babér (melyekből négy a szófiai, hazai szabadkártyájának köszönhetően jött létre) és mindösszesen egy szettet kapart össze.

Mondhatni az itteni első körben megtört a jég, de ez nem adja vissza jól a képet. Aki látta a mérkőzést az tudja, a dél-afrikai Lloyd Harris az első szettben 6:1 -el lemosta a pályáról a teremben eddig győzelem nélkül rendelkező bolgárt, ám a második szettben 2:2 -nél kibicsaklott, megroppant Harris bokája, melyet hosszas ápolás után tettek rendbe, már amennyire lehetett. Onnantól egy sérült ellenfelet láttunk a pályán, Andreev azonban így is majdnem elszórakozta a sors adta esélyt. Harris frusztráltságának, sérülésének is tudható be, hogy a 3. szettben 10! break labdából egyet sem tudott értékesíteni, így a nagyon nagy mázlijának köszönhetően van Andreev a 2. fordulóban.

Popyrin 21 éves létére már bekerült a köztudatba és a TOP100 -t is megízlelhette már. Nagy skalpokat is gyűjtött, elég csak egy-két héttel visszamenni az Australian Openre, ahol Goffint tette lapátra egy öt szettesben, de a felvezető tornán Tommy Paul két szettes elporolása is említésre méltó. A szingapúri első körben a két méter fölé nőtt, langaléta, nagy adogató Eubankset verte két tie-braekkel, mondhatjuk ez megfelelő bemelegítés volt a továbbiakra.

Popyrinnek ez a találkozó kötelező feladat, Andreevnek nem lesz újabb nagy szerencséje, mikor az ellenfél sérülésének köszönhetően lehet pariban egy ATP Touros főtáblás fellépésen. Sima két szettes ausszi siker borítékolható.

Andreev, Adrian - Popyrin, Alexei: Szett hendikeppel - Hendikep tipp