Ha VÁC, akkor over! Kicsit olyan a Vác a női kézi palettáján, mint mondjuk a foci NBI-ben a Paks. Teljesen mindegy, hogy kivel játszik, nagyjából garantált az over. Rátérve a meccsre, a csapatokra, elég sok a hasonlóság. Mindkettő viszonylag fiatal csapat, ebből kifolyólag a csajok nagy kedvvel vetik bele magukat a játékba, és épp ezért inkább a góllövés szeretete mutatkozik meg, mintsem a védekezés. Ebben a két mester is ludas vagy partner, nézőpont kérdése. Az biztos, hogy a Vác -és egyébként sokszor a DVSC- is nagyon könnyen emészthető meccseket játszik, olyanokat, melyekkel a kézit meg lehet szeretni.

A Vác két fronton küzdött, tizedelődött és edződött az elmúlt hetekben. Az fix, hogy jól elfáradt, de a Vác ettől még tolja a run 'n gun kézit, futnak lőnek, nem erőssége a csapatnak a védekezés, de megint ki kell emelni, hogy mióta Triffa kidőlt a kapuból, Bukovszky-ék azért nem tudják azt a szintet hozni, amit tudna Triffa, ami úgy meccsenként +3vagy +4 bekapott gólt jelent.

A váci edzőnek a nyilatkozatát hallgatva is egyből az over felé visz, hisz azt mondja, kulcs lesz a DVSC gyors lerohanásainak megállítása, gyorsan játszik a hajdúsági csapat, gól után is próbál amolyan északi stílusban nem bosszankodni, hanem gólra gólt dobni. Szilágyi is elmondta, hogy sok-gólos meccset vár, hát akkor én ne várjak. De várok!

Azt is tudni kell, hogy a DVSC játékosait a szezonban másodszor 'fenyegette meg' a vezetőség a hozzállás miatt, amely a közelmúltban nem volt megfelelő. Aztán ahogy a fizetésmegvonást megemlítették a csajoknak (egy teljes havi fizu mínusz a tét) egyből változott a hozzáállás, nyertek a Fehérvár ellen a kupában, méghozzá 37-33 arányban. Az sem volt épp gólszegény meccs, ráadásul az Alba ellen nehezebb overezni, mint a Vác ellen.

Sajna a váci Lakatos sérüléséről nem sokat tudok, de ennek nélküle is jönni kéne. A DVSC lányai pörögni fognak, hisz a győzelem mellett a havi fizetésük is a tét :D Ez nem vicc, és egyébként az első alkalommal, ősszel nagyon bejött a 'fenyegetés', simán lehet, hogy most is bejön.

Pl. aki szereti a micro szorzókat, pl. a DVSC eljut 25-ig opció 1.15-ért mondjuk jó 100K-val megdurrantva hoz 15 ezret, az meg már szemmel látható. A Vác utsó 14 meccsén rendre megkapta a 25 gólját, a Békéscsaba, a Boglári SZISE, az ÉRD és a Szombathely is simán dobott min. 25 gólt, akkor majd pont a fizetésükért is küzdő DVSC nem dob? Az maga lenne a csoda, mióta Triffa nincs, a minimum 25 kapott gól garancia a váci csapatnál. 1.15...-Lehet fanyalogni, de inkább jól meg kell durrantani, és összeszedni a profitot.

Vaci NKSE (n) - DVSC Schaeffler (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp