Az ausztrál nyár úgy néz ki jó hatással van Shelby Rogersre, aki szárnyal eddig a déli kontinensen. Idén nyolc győzelme van már és mindössze két veresége - ráadásul mindkettő a világelső Ash Barty ellenében. Az biztos, hogy nem Barty lesz számára a végállomás Adelaide-ben, de vajon túl tud-e jutni Gauffon az amerikai?

Rogers az üde színfoltok egyike egyelőre. Alig veszít adogatást és ennek köszönhetően szettet is. Az elmúlt 10 meccsén mindössze 13-szor tudták brékelni és ez a meccsenkénti 1,44-es átlagot a női mezőnyben bárki elfogadná. Mondhatnánk, hogy a return oldalon vannak problémái, azonban az első körben Kudermetova, majd a másodikban Konta ellen is két játszmában jutott tovább. Előbbit 3x, míg a britet 4x tudta breakelni, ami bőven elegendőnek bizonyult. Az adelaide-i számait elnézve se férhet hozzá kétség, hogy ennek a meccsnek ő az esélyese. A szervai pontjai 70%-át nyerte, ami szintén brutálisan jó arány. Hasonló lesz Gauff ellen is, mint volt az említett Kudermetova, vagy Konta elleni találkozója. Azonban azokon míg adogató oldalon brillírozott, addig fogadóként is jól játszott. Kudermetova ellen a fogadópontok 47%, míg Konta ellen 53% (!) hozott. Egy ilyen gyors borításon, jó szerválók ellen ez remek arány és összességében hasonló számokat várok a következő meccsétől is.

Következő ellenfele az amerikai szuper tinédzser, Cori Gauff lesz. Berobbant anno Wimbledonban és sokan már látatlanban odaadtak neki 10-20 Grand Slam győzelmet, azonban az utóbbi év kicsit helyretette. A kezdeti sok szabadkártyát kihasználva stabil top100-as pozíciója van, így a fejlődésének sokat segít, hogy a legjobbakkal játszik hétről-hétre. A statisztikákat böngészve észrevehető, hogy a sokatmondó szerva-/adogatópont arányban Rogers mind rövid-, mind hosszútávon jobban teljesít kemény borításon. Gauff univerzáisabb játékos, azonban a kemény borítás Rogers felségterülete. Ráadásul az idősebb amerikai ebben az évben szárnyal eddig, Gauff pedig nem igazán okozott meglepetés győzelmeket. Adelaide-ben sem brillírozik, miután zsinórban harmadik meccsén is döntő szettet játszott szerdán. Kaja Juvan és Jasmine Paolini után Petra Marticot is döntő szett 6-4-re múlta felül. Utóbbi meccsen egyikük sem mutatott parádés játékot, ez pedig kevés lehet Rogers ellenében.

Gauff, Cori - Rogers, Shelby: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp