Szokásos módon „tollat” ragadok az Athletic mérkőzése végett. Már menetrendszerű, ahogy a bukmékerek a 1,5 overt magasra lövik be a Bilbao meccsén. Most sem hagyom ki a 30 százalékos haszon lehetőségét, hiszen azzal a Levantével játszik a friss spanyol szuperkupagyőztes, aki egy hét alatt kétszer játszott a listavezetővel, s négy pontot rabolt le tőle.

Miről is lehetne itt okoskodni: támadó szellemiségű csapatok; veszélyes gól érzékeny játékosok; számok (amik sosem hazudnak); és az aktuális célok. Mercello alig másfél hónapja vezeti a baszkokat, de már trófeát nyert velük. A Cadíz elleni mérkőzés előtt arról beszélt, hogy nekik a tabella közepe nem elég, el kell kezdeni gyűjteni a pontokat, de nagy sebességgel, hogy indulhassanak a nemzetközi kupák valamelyikében. Az újoncot el is kalapálták, már fél óra alatt három volt közte, a vége 0:4. Akkor is mentem a 1,5 overre, ami könnyű hasznot hozott (1,53!!!), s hétfőn a Villareal ellen is megvolt ugyanez a kimenetel (1,44). Igen ám, de a sárga tengeralattjáróval szemben csupán egy pontot értek el Muniainék, s a tabellán a 10. pozícióban ragadt az Athletic, nyolc egységre a Konferencia-Ligát érő helytől. Huszonhárom bajnoki alatt kerek 60 gól esett a bilbaóiak meccsén, ami közel hármas átlag, de az új trénerrel január 6-tól 12 találkozójuk mindegyikén lejött a 1,5 over. Azt gondolom, hogy most is három pontra tör Marcellino együttese, s elég motivált, és támadó felfogású most is az Athletic: Muniain, Williams, Raul Garcia, Berenguer bármikor betalálhat. Unai Lopez sárgái miatt nem lesz ott a valenciai meccsen, de szerintem ettől még simán jönni fog az over.

Paco Lopez három csatárral és három belső védővel leckéztette meg az Atletico Madridot, s bár most van egy raklapnyi hiányzó játékosa, miért adná lejjebb. Bardhi és Campagna a legfontosabb maródi, egyik standard védőjük Ruben Vezo besárgult. A Levante találkozóin is bőven kettes fölött van a gólátlag: 24 forduló 67 találat, míg hazai pályán, 12 meccsen kerek 30, így reménykedhetünk, hogy most sem torkollik underbe ez a meccs. A kisebbik valenciai csapat egyébként elég nagy tettet vitt végbe, hiszen 2019 december 01-én kapott ki hazai pályán utoljára Simeone együttese a La Ligában! A múlt hétvégi zajos diadal után ide nekem az oroszlánt is hangulatban lehetnek a hazai játékosok, ami erősen kedvez az ajánlott kimenetelnek.

Előbb utóbb le fog dobni a Bilbao. Vagy lassan leesik a bukmékereknél, hogy ez a csapat már nem underes, és reálisan 1,20 körülire fogják belőni a 1,5 over szorzóját, vagy elkezd gól nélküli meccseket játszani a gárda. A jelenlegi formák, és számok alapján inkább az előbbi fog szerintem bekövetkezni hamarosan, de addig még megpróbálok még egy bőrt lehúzni a baszkok segítségével a fogadóirodákról!

Levante - Athletic Club Bilbao: Gólok száma - Felett/alatt tipp