A női mezőnyből is sokan Ausztráliában "ragadtak", ha már letöltötték a két hetes karantént, akkor ne menjen kárba a "böjtölés" elven, ami a csövön és a WTA keretein belül belefér azt kihasználják és pontokat gyűjtögetnek.

Coco Gauffnak és Belinda Bencicnek is egy jó formában lévő TOP játékos állta útját az Ausztrál Openen előbbit Svitolina a 2. körben, utóbbit az évet bomba formában nyító Mertens a harmadik körben búcsúztatta.

Ezért is adtak bele ezen a héten Adelaideben apait-anyait, mindezek főleg Gauffra érvényesek, akinek a selejtezővel együtt öt találkozót kellett letudnia, ellenben a svájcival aki két könnyed két szettes győzelmet abszolvált.

Nézzük Gauff fellépéseit, az ötből az utolsó négy mind hosszú három szettes volt, Juvan, Paolini, Martic és Rogers ellen is alaposan belegabalyodott a mérkőzéseibe, ami fizikálisan és mentálisan is igénybe vehette, mivel többször fordítania kellett vesztett állásból, illetve a meleg, nyári időjárás is jelen volt a pályán. Gauff 9 óra 58 percet töltött a pályán eddig öt nap alatt, Bencic ezzel szemben mindösszesen 2 óra 53 minitumot.

Tudásban sincs sok a két lány között, ráadásul Bencic most jön felfelé, megőrizve előkelő 12. helyezését a világranglistán és a magánéletben is jól alakulnak a dolgai. Ezekre rájön a feljebb kivesézett, pályán töltött percek adata, melyek mindenképp nyomot kell hagyjanak a pénteki produkcióban is. Bencic nem adja sosem könnyen magát, ha pedig egy döntő szettre kerülne sor, akkor ennek a nagy pályán eltöltött időbeli különbségnek ki kell jönnie. A héten Belinda kijelentette: "Megakarja nyerni a tornát!"

Gauff, Cori - Bencic, Belinda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp