Már a harmadik meccsét játssza Horváth Ferenc vezetésével a Honvéd, s a bajban lévő kispestieknek nagyon kellenének az első pontok. Hiába, nem sikerült a Fradi ellen a bravúr, Gazdag helyett nem tudja Szijjártó Péter berúgni a ziccert. Közben a Puskás, rávert a Videotonra hat pontot és biztos Konferencia Liga indulónak tűnik. Szerintem most besegítenek egy kicsit a felcsútiak a 23. fordulóban.

Tehát a Honvéd! Nem nézett ki rosszul Horváth bemutatkozó meccsén sem a csapat, de a rengeteg helyzetből egyet sem sikerült értékesíteni. Pedig az volt az érzésem, hogy a bajnoki címvédő tálcán kínálja a pontot/pontokat a bajban lévő együttesnek: kapitális helyezkedési hibák; védekező harmadban eladott labdák. Végül megint vereség lett a vége, s jöhetett megint a „nagyot mondó” edzői értékelés. Zalaegerszegen a kupában korán emberhátrányba kerültek a kispestiek, de így is vezettek. Egyenlíteni tudott a Zete, és Tujvel kiállítása után már csak 9-en voltak a pályán Tamás Krisztiánék, akik a hosszabbításig vitték a csatát, ahol a korábban eltékozolt Koszta Márk (24 éves még mindig, 19-20 évesen nem akarta megtartani a Honvéd) vitte be a kegyelemdöfést. Számomra jelzés értékkel bír a mutatott küzdőszellem és játék, ami úgy érzem, hogy Felcsúton most elég lehet.

Kiesett a kupából a Puskás, a lesajnált Újpest hazai pályán ütötte el Hornyák Zsolt együttesét a továbbjutástól. Mondhatni, hogy hasítanak az „akadémisták” hiszen 2021-ben veretlenek a bajnokságban: 6 meccs, 5 győzelem és egy döntetlen a Ferencváros ellenében. Ha a formákból indulunk ki, akkor győznie kellene a hazai csapatnak..de! Azért Viktor és Péter mindig kiáll egymás mellett, s most nagyon kellene a segítség a Honvédnak. Apropó alagút és Puskás Aréna!!! Kevesen tudják, hogy a „Duce” házából a Pancho VIP-be bizony alagút vezet! Az infó egy korábban a körzetben szolgáló tűzoltó barátomtól származik. Történt ugyanis, hogy volt már csőtörés, ami elárasztotta a folyosót, s Vittorió épp külföldön képviselte országunkat. Kedves felesége hívta ki őket, s a fő cél a falakon szereplő foci relikviák mentése, és kárelhárítás volt, hogy mire hazaér a miniszterelnök úr, ne is látszódjon, hogy baj történt. A legnagyobb kincs egy bekeretezett nb2-es Felcsút/Orbán mez volt, ez a cimborámnak igencsak tetszett. Na de vissza a csapathoz. Hornyák bosszankodott a kupakiesés miatt, mert szerinte alul motivált volt az együttes. Most azt gondolom, hogy nem a focitudás lesz a döntő, hanem a besegítés!

Bajban, nagy bajban van a Honvéd, és ha nem szerzi meg első pontjait még nagyobb slamasztikába kerülhet. Szerintem a Mezőkövesd megkapta a Diósgyőrtől a kupa továbbjutást (Pintér is inkább ott akar trófea közelbe kerülni), s ha visszakapja a bajnoki pontokat a Dió, akkor egy vereség a sereghajtó pozícióba taszítja a kispesti csapatot. Jó kis „NER” móka ez, szerintem, ha nem is győz, de most nem kap ki a Horváth-gárda.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd FC: Dupla esély - Dupla esély tipp