A mutatott játék alapján a lehető legkomolyabb döntő jött össze a Players Championshipen, a '92-es nemzedék csatája, ahol egy hatszoros és egy négyszeres világbajnok csap össze. Mindketten remek formában vannak, úgyhogy nagyon magas színvonalú meccsre számíthatunk, bárkinek ajánlani tudom ahhoz, hogy megszeresse a snookert.

Higgins úgy nyert 3 meccset, hogy egyetlen frame-et veszített a döntőig, két 6:0-s mosással kezdte a tornát, Selby 7 (!!) pontot tudott összehozni ellene, egyedül az elődöntőben 5:0-s vezetésnél lopott tőle egy frame-et Kyren Wilson. Zseniálisan játszik a skót, első meccsén 3 db 120+os breakkel jelezte, hogy megérkezett a tornára, Selby ellen 5db 60+ost lökött, ami között egy százas is volt. Az elődöntőben szintén brutálid teljesítményt nyújtott Wilson ellen, ott is volt 100-as, meg jó néhány 70+os break is, ami konkrétan egyenlő a frame győzelemmel. Wilson ráadásul jól játszott, lökött 100-ast is abban az egy frame-ben amit nyert, de esélye nem volt a győzelemre egy ilyen teljesítményt nyújtó Higgins ellen.

Ronnie szintén nincs rossz formában, de közel sem hozott olyan lenyűgöző játékot eddig, mint Higgins. Nyilván nála bármikor előjön a legjobb Ronnie, amire nincs ellenszer, de azért voltak megingásai a tornán. Az első körben rögtön egy döntő frame-es ütközetbe bonyolódott Dinggel, ahol azért kijött a klasszis, ugyanis a döntő frame-ben egy 95-ös breakkel lelépte a kínait. Lisowski ellen aztán jött a henger, igaz gyengén is játszott Jack, de Ronnie ellenállhatatlan volt, két 120+os és további 4 db 50+ossal kérdés sem volt ki nyeri a meccset. Az elődöntőre ismét kicsit szolidabb teljesítményt hozott, 0:3-ról állt fel ugyan, de jól mutatta az a meccs is, hogy egy formában lévő játékos megfoghatja most. Na hát Higgins élete formáját mutatja, zseniális lökéseket produkál az egész tornán és rendkívüli magabiztossággal játszik.

Remek mérkőzés kerekedhet ebből, ahol majdnem 50-50-re adják az irodák is a meccset, viszont jelen helyzetben esélyesebbnek tartom Higginst, és van érték ebben a 2,15-ös oddsban.

O'Sullivan, Ronnie - Higgins, John: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp