Kontaveit villámrajtot vett Dohában, miután az Australian Open döntős Jennifer Brady mindössze három játékra volt jó. Gyorsan ránéztem az utóbbi meccseire az amerikainak: utoljára ekkora verést a 2020-as dubai-i döntőben szenvedett Simona Halep ellen. Kontaveit következő áldozata a német Kerber lehet.

Belenéztem a Kontaveit meccsbe, mert Brady augusztus óta félelmetes formában nyomja kemény pályán. Nyílván, egy elveszett (vagy akár megnyert) GS döntő után a játékosok nem a legéhesebbek. Nehéz magukat feltüzelni egy dohai versenyre az elmúlt hetek után, ami Ausztráliában történt. Azonban az, hogy egy olyan adogatással rendelkező játékos, mint Brady, csak három játékot nyerjen, az több mint meglepő. Míg az Ausztrál Open menetelés során átlagban 70%-ban tartotta a döntőig a szervapontokat Brady, addig Kontaveit ellen csak 48%-ban. Nem volt kifejezetten sok kettős hibája sem és az első szerva százaléka sem tragikus. Ennek szorosabbnak kellett volna lennie - ha Kontaveit nem lenne kirobbanó formában. Az észt szervái ültek (adogatójátékot nem is vesztett), illetve jó szögeket ütött. Ez elég lehet Kerber ellen is egy sima győzelemre.

Kerber meccséről sokat mondani nem lehet. A török Buyukakcay ellen játszott az első körben és viszonylag könnyed győzelmet aratott. A török játékos nem egy nagy eresztés, de azért szeretik a nemzetisége miatt a térségben szabadkártyával istápolni. A Kerber elleni meccset egy meglepő 4-0-val indította, majd onnantól csak két játékra volt elegendő a tudása (6-4, 6-2). Ez sokat nem jelent, vagyis inkább semmit. Valljuk be, azért Kerber sebessége megkopott. Emlékszem, tavaly a US Openen néztem, ahogy megszenved a fiatal Ann Li ellen, aki csak azért nem tudott nyerni, mert nem találta a pályát. Kontaveitnek ez nagyon ment és hiába jobb Kerber lábmunkája, mint Bradynek, a szervái ugyanennyivel gyengébbek. Az idei évben már szenvedett a német két kijózanító vereséget amúgy: Ausztráliában előbb Sakkari múlta felül őt hat játékkal, majd Pera tízzel. Az nem meglepő, hogy Buyukakcay ellen elkönyvelte a harmadik idei győzelmét, az viszont az lenne, ha Kontaveit ellen szoros meccset hozna össze.

Kontaveit, Anett - Kerber, Angelique: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp