Rotterdamban a világranglista 59. és az 51. helyezettje találkozik, de nekünk nem ilyen "száraz" , megközelítést érdemel ez az összecsapás, hiszen a magyar teniszelsőszámú játékosa lép fel a holland kikötővárosban ismételten.

Fucsovics ihletett formában ütöget és ezt a rotterdami terembe is sikerült bevinnie. Iszonyatosan sokat fejlődött a nyíregyházi születésü hazánkfia, mindez játékintelligenciában is mérhető. rendkívül jól alkalmazkodik a stílusokhoz. Így találta meg a receptet a nagy adogató Opelka ellenében az előző körben is, ahol egy az idegeket alaposan igénybevevő csatára került sor (ahogy az előző írásomban vártam is), három tie-breakből Marcinak sikerült győztesen kikerülnie.

A várakozásokkal szemben (Marci is Bautista-Agutot várta ellenfélnek) egy másik spanyol Davidovich Fokina a következő szembejövő. Davidovich megmutatta már valós játékerejét, de azt is látnunk kell, hogy egy a múlt héten a gyertyát tövig égető, Montpellierben döntő szettes finálét játszó Bautista-Agutot kellett felülmúlnia.

Davidovich Fokina egy nagyon balszerencsés quimperi CH fellépéssel kezdte az évet, ahol Fabbiano ellen csúnyán kiment a bokája, ez két hetes kihagyást eredményezett neki, de sikerült újra felpörögnie és például Bautistán kívül, februárban Hurkaczot is elkapnia. Jó formában van a spanyol is, de véleményem szerint, és látva az itteni első forduló Fucsovics mentalitást, azt mondom most akármennyit beletehet majd Fokina, ezt a meccset már rutinból, favorithoz méltóan lehozza Marci. A magyar fiút fáradtság, sérülés és semmi egyéb tényező nem hátráltatja abban, hogy legjobbját a pályára víve jusson a következő körbe.

Fucsovics, Marton - Davidovich Fokina, Alejandro: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp