Clara Tauson jelentheti a végállomást Camilla Giorginak Lyonban, ahol az előző fordulóban meccslabdákról kellett visszajönnie a szerb Stojanovic ellen.

18 éves Clara Tauson a tavalyi évben kezdett el WTA szinten játszani és egyre erősebb, meglepő lenne, ha a salakszezon után ne lenne benne a top 100-ban. Ezzel éppen ellentétes utat jár be Giorgi, akinek a hullámzása leginkább Ostapenkóhoz hasonlítható, azonban ő a másik irányból közelít a 100. hely felé (jelenleg 81.). Tauson egy óriási bravúrral kezdte a tornát, miután búcsúztatta a legmagasabban kiemelt és a torna legnagyobb esélyesének tartott Alexandrovát az első fordulóban. Biztos vagyok benne, hogy az orosz főversenye a jövő heti szentpétervári viadal lesz, azonban ennél többet vártam tőle a kedvenc borításán. Ezek után nem volt meglepő, hogy Tímeánkat is verte két szettben. A jól szerváló alapvonal játékosok sora pedig folytatódhat Giorgival, akinek fog tudni kellemetlen pillanatokat okozni a dán.

Giorgi elsőszámú problémája, hogy nem igazán állt össze az adogatása. Az első fordulóban Kuzmova ellen adogatójátékokként 1, míg Stojanovic ellen már 1,2 kettős hibát ütött! Azért ez borzasztóan magas szám. Minden szervajátékban volt egy pont, amiért az ellenfelének nem kellett semmit sem csinálnia. Most vajon milyen számokat fog Giorgi egy olyan játékos ellen hozni, aki komoly nehézségeket okozott az első fordulókban két jól szerválónak fogadóként (50% felett volt mindkét esetben a fogadópont aránya)? Alapvetően amúgy az olasznak nem jönnek az első szervái és így a másodikon túl nagy teher van számára. Szerda este végzett a Stojanovic elleni meccsével, csütörtökön edz egyet újra, nem hiszem, hogy péntekre ezt helyre lehetne rakni. Szerva nélkül pedig eléggé kiszolgáltatott helyzetben lesz a dán ellen. Természetesen fogadóként is fog bőven pontot nyerni, azonban elég nagy hendikeppel indul neki ennek a meccsnek, nagyobbnak, mint amit a szorzója mutat.

Tauson, Clara - Giorgi, Camila: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp