Addig kell ütni a vasat, míg forró! Fucsovics Márton a tegnap este egy újabb remek teljesítményt tett ki a pályára. Pár évvel ezelőtti énje biztos nem oldja meg se az Opelka se a Davidovich Fokina elleni próbatételt, iszonyatosan sokat fejlődött Marci. Azt a nyomást amit Opelka szervái, illetve Davidovich agresszív tenisze eredményezett Fucsovics meglepően jól kezelte, fejben ki lehet mondani az ellenfelei fölé nőtt és milyen jó ezt látni.

A sors fintora, hogy a következő körben, hála Zverev majd Bublik összeesésének, most sem jön lehetetlen küldetés. Zverevet Bublik iktatta ki, Bublikot pedig az amerikai Tommy Paul.

Paul már juniorként is remekül teljesített és ez a felnőttek közé is átlett ültetve. Ő is hasonló Davidovich Fokinához, igen kemény ütések, agresszív, nem alkuszó stílus. Mindez a legtöbbek ellen sikert eredményez, igen ám, de itt van a mentális felkészültség, az adott meccshez szükséges kellő intelligencia hányadosa, amiben most egyértelműen felül van Fucsovics Márton.

Ma egy nagyon hasonló ütközetre van kilátás, mint a spanyol riválissal szemben. Bírni kell a nyomást és csak is a saját játékával foglalkozni Marcinak. Remélhetőleg most már a meccs elejétől felpörögnek a lábai, és akkor nem kell breakhátrányból visszajönnie. Egy óriási esély nyílt a magyar fiú előtt, hogy egy rangos ATP500 -as tonán négy közé tudjon jutni és megannyi pontot gyűjtve újra a TOP40 tagja lehessen. A játéka megvan és ami extrán fontos és újra emílítendő fejben nagyon össz van rakva, most ez a kulcs tényező jelentheti az amerikaival szemben a győzelmet is.

Paul, Tommy - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp