Rotterdamban elérkeztünk az elődöntőkhöz, magyar szempontból csodálatos érzés, hogy Marcit még láthatjuk a legjobb négy között, de Coric elég nagy falatnak ígérkezik.

Fucsovics életében először játszik egy 500-as versenyen elődöntőt, és a heti teljesítményének köszönhetően 11 helyet javítva bejött a top 50-be. Végig esti meccseket játszott, és néhol nagyon agreszív, mentálisan is komoly teniszt tett a pályára, ám minden meccsében akadt egy kis hullámvölgy, amit az előző ellenfelek ugyan nem tudtak kihasználni, viszont Coric már egy szinttel magasabb játékos. A sorsolása sem volt a legnehezebb, Opelka, Davidovich Fokina, és Tommy Paul sem a verhetetlen kategória, az igazi erőfelmérő ma este következik. Rotterdamban már a hatodik meccse lesz a kvalival együtt, Paul ellen ma éjszaka végzett, a regenerálódásra kevesebb idő jutott, így erőnlétileg se őt mondanám favoritnak.

Coric most egész jót megy, benne inkább a tornák elején van benne a blama, a versenyek vége felé az alacsonyabb helyeken lévő játékosokat azért masszívan üti. Az abszolut horvát iskola teniszét nyomja, gyorsan játszik, minél hamarabb, felszállóban üti a labdákat, gyakorlatilag elveszi az időt az ellenféltől. Simán ütötte Van de Zandschulpot, a Medvedevet verő Lajovicot, és a feljövőben lévő Nishikorit, mentálisan is rendben van, a héten 3/3 tiebreaket nyert. Az egész tornán jellemző volt rá a támadó tenisz, egy-egy rövidebb, vagy lassabb labdát azonnal megtámad (ugye Fucsó rengetegszer nyes középre), mind a két oldalról be tudja ütögetni ezeket, ehhez tartozik egy komoly lábmunka, nálam ma Coric a nyerő.

H2H 3:0 Coricnak, az elmúlt években semmi babér nem termett Fucsónak, össze-vissza egy szettet tudott ellopni tőle, a heti teljesítmény, az erőnlét, és az első 500-as elődöntő alapján, nálam Coric jut a döntőbe.

Coric, Borna - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp