Coric nem a kedvenc ellenfele Fucsovics Marcinak, eddig ugyanis egyetlen találkozásuk során sem tudott nyerni a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnk....

Marci a selejtezőkkel együtt már öt mérkőzést nyert meg itt Rotterdamban, eljutva így az elődöntőig. Coric egyből a főtáblán kezdett, így neki 3 meccset kellett nyernie ehhez. Van de Zandschlupp után Lajovic és Nishikori volt az ellenfele, akik nincsenek életük legjobb formájában. Noha jól néz ki a három 2-0, meg Lajo és Nishi neve, de jelenleg ezt nem kell túlértékelnünk. Marci Opelka ellen egy nehéz fába vágta a fejszéjét, de sikerült egy három tie break-es meccset megnyernie az amerikai szervagép ellen. Ezt követően jött két egyszerűbb feladat, melyet egyaránt két szettben oldott meg.

Formájukat nézve talán egyik eddigi találkozójuk során sem voltak ilyen "közel" egymáshoz, így azt gondolom, ma meg lehet minden esélye Marcinak, hogy megtörje a rossz Coric elleni szériáját... Ennek ellenére nem mernék egyenesen Marcira fogadni. Én a Fucsovics plusszos hendit részesítettem előnyben. Láthattuk ugyanis a héten, hogy fejben nagyon egyben van Marci, ami korábban nem volt feltétlen jellemző rá... Így szerintem ha ki is kap, egy szoros meccs végén búcsúzik majd a tornától.

Az itt megadott legnagyobb hendi nekem már kellően szimpatikus volt, hiszen ez a +4.5-es hendikep még egy lazább 2-0-ás vereségnél is zöldülhet (mondjuk egy 7-6, 6-3 vagy egy 6-4, 6-4 is elegendő hozzá). De szerintem egy szettet vihet Marci... vagy akár... meglátjuk ma este 19:30-kor.

Coric, Borna - Fucsovics, Marton: Játék hendikeppel - Hendikep tipp