A Serie A vasárnapját nyitó kora délutáni mérkőzést a fővárosban a Stadio Olimpicoban rendezik, ahová az egyik kedvenc ellenfél a Genoa hivatalos.

A farkasok a gyengébb széria után kezdenek magukra találni, ideje is észbe kapni, hiszen a BL -t érő helyekre mostani élesítéssel bőven oda lehet érni.

Fonseca fiai inkább idegenben hullajtják a pontokat, odahaza megbízható teljesítményt gólgazdag összecsapásokat vívnak, bátor támadójátékkal. Rengeteg támadó jellegű, kreratív játékossal gazdálkodhat a portugál edző, elég csak a két spanyolt Pedrót és Borját említeni, de a január 31 -én legutóbb gólt szerző Mkhitaryan is éles már a gólszerzésre (Dzeko hiányában valószínű kezdeni fog). Nem mellékesen a hétközi firenzei siker is dobhatott a bordó mezes társaságon.

A Genoa a szokásos középcsapat teljesítményt hozza, nagy feszültségek elkerülése mellett, kiesési gondjaik nem lesznek, de merész álmokat sem dédelgethetnek a Ballardini legénység tagjai. Ez a felszabadultabb, különösebb nyomás nélküli helyzet egy jó kis meccset is hozhat a Roma ellen.

Amúgy is jellemző a két csapat római találkozóin a gólkavalkád, utóbbi négy ilyen leosztású találkozásukkor két 3-2 és egy 3-3 -as eredmény is született. A végső sikert pedig rendre a Roma húzza be, uccsó 14 fővárosi találkozójukból 13 -t nyert az AS Roma és egy X született.

Mindent egybevetve, a Roma szokásos hazai pályán mutatott gólratörő, eredményes játékát várom, a vendégeknél meg a nulla nyomás, és a Pandev faktor, alapból egy találatot jelent. Újabb farkas siker és gólokban gazdag, ebéd utáni megfelelő szórakozást nyújtó mérkőzés várható!

Roma - Genoa: Roma nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp