Tímeánk éppen dubajozik, így gyorsan lecsapnék a lehetőségre, hogy egy kis pénzt keressek rajta a Kontaveit elleni meccse alkalmán. Mindketten játszottak az előző héten, de nagyon eltérő előjelekkel várják kettejük összecsapását.

Timi Lyonban szerepelt és egy ki-ki meccsen búcsúztatta Grachevát, ami igazából mindkét fél felé mehetett volna. Bántóan sok hiba mindkét oldalon, Timi a francia közegben sem talált magára, pedig lassan úgy beszéli a nyelvet, mint Naomi Osaka a japánt. Nem is csoda, hogy a második körben jött a valóság Clara Tauson személyében, aki bizony egy megsemmisítő csapást mért rá 6-2, 6-3 arányban. Igazából hasonló eredményt tudok elképzelni Dubai-ban is. De mivel első forduló, ezért nem vállalnám be a 6 játék körüli hendikeppet, hanem maradnék a szolid 2-0-nál. Timinek azért nehéz lesz adogatást lopnia és így szettet is. Másrészről viszont a sok hiba nem fér bele egy formában lévő topjátékos lenne. A múlt hét alapján pedig Kontaveit éppen ilyen.

Írtam is Kontaveitről egy hete, a Kerber elleni meccse előtt. Bradyt a földbe döngölte, pedig Timinél jobb szerváló az amerikai, majd Kerbernek sem kegyelmezett. Pechjére a harmadik körben jött a későbbi tornagyőztes, Petra Kvitova. Ettől függetlenül Kontaveit korrekt játékot tett ki a pályára és ezzel ő lett az egyetlen, aki a cseh játékost döntő szettre kényszerítette. Jól mutatja ez azért, hogy az észt bizony jól nyomta Dohában és hasonló teljesítmény várható el tőle Dubai-ban is. Könnyebb lesz neki az alkalmazkodás is, mint Timinek, aki múlt héten fedett körülmények között játszott Franciaországban. Nem látom igazából, hogy milyen esélye lenne a magyar lánynak, így még az 1,48 is elfogadható észt oldalon.

Kontaveit, Anett - Babos, Timea: Szett hendikeppel - Hendikep tipp