Pörögnek a versenyek a tenisz világában, innentől nincs megállás, minden hétre jut egy torna, most Dohában, Chilében, és Marseilleben rendeznek 250-est.

Fucsovics óriási tettet hajtott végre március első hetében, életében először játszhatott 500-as döntőt Rotterdamban, bár a csoda elmaradt, panasz nem nagyon lehetett a játékára. Rublev nyolcadik tornagyőzelmét nyerte, jóval rutinasabb az orosz, nincs keseregni valója Marcinak, viszont újabb hét, újabb verseny, és ehhez nincs hozzá szokva, hogy vasárnap döntő, kedden pedig már megint verseny, párezer kilóméterrel arrébb. Fucsó a kvaliból indult Rotterdamban, tehát 7 meccset tolt egy hét alatt, egy Grand Slamen is ennyi kell a végső győzelemhez. Aztán a döntő után tesztelések, repülés, egy kis két órás időeltolódás, és jön a Lajovic elleni első forduló. Ráadásul terem után szabad ég alatt lesz, edzeni, beütni megint nem sok idő lesz, és hiába a hollandia parádés játék, azért kell idő, míg átáll, és erőnlétileg is bajban lehet, már a döntő második szettjében is látszódott rajta a mentális fáradtság is.

Lajovic is ott volt Rotterdamban, első körben verte az első kiemelt Medvedevet, majd a később elődöntőig jutó Corictól kapott ki sima 2:0-ra. Viszont Medve ellen nagyon érett teniszt tolt, agresszívan támadott, és az egykezes fonákja is szépen sült. Szóval ő már rég Katarban van, nem teremben edz, hozzá szokott szépen a körülményekhez, ami óriási hendikep lesz Marci ellen.

Fucsovics szerintem egy cseppet fásult lesz, mind fizikálisan, mind mentálisan, kelleni fog idő, hogy belerázódjon, ha egyáltalán belerázódik, mert Lajovic amúgy sem egy simán verhető játékos, a szerb győzelme is bőven benne van a pakliban, de egy szettet nálam mindenképp el kell hoznia.

Lajovic, Dusan - Fucsovics, Marton: Szett hendikeppel - Hendikep tipp