Ilyen a versenytenisz, az élet nem áll meg nagy sikerek, részsikerek után. Fucsovics Marcinak a sikeres Rotterdami fellépése után még szusszannia sem volt ideje, egyből repülőre ült és már a dohai napsütésben veheti elő az ütőjét.

A Rotterdami kilenc nap alatt hat mérkőzést játszott hazánk fia. A főtáblás meccsei, főleg az Opelka, Davidovich Fokina és Coric elleni meccs vették ki az erejét. A Rublev elleni fináléban is jól tartotta magát Fucsó, ám talán pont a pici frisebb állapot kellett volna, hogy valami még szebb eredményt érjen el.

Számos alkalommal tapasztaltuk, hogy aki az előző hetet végignyomta, döntőzött, az természetes módon nehezebben hangolódik rá mind lelkileg, mind fizikálisan a következő megmérettetésre. Elég csak Bautista Agutot említeni a múlt hétről ...

A rotterdami elődöntős Coric például vissza is mondta az itteni szereplést. Lajovic majd négy nap fórban van, ennyivel előbb érkezett a katari fővárosba, ő már teljesen akklimatizálódott a környezethez.

A formákat nézve Fucsó lenne a favorit, ám teljesen felborítja az esélyeket a kipihentségi állapot, ami sajnos a szerb oldalán áll jobban. Lajovic sincsen rossz formában, azért egy Medvedevet csak elkapott Rotterdamban, ráadásul két szettben. Ő is univerzális játékosnak mondható, a mezőny azon tagja aki jól alkalmazkodik a különböző viszonyokhoz.

Nem szeretném veretni Fucsovicsot, bízom benne, hogy felszívja magát és a fáradtsága tovaszáll, de semmiképpen sem számíthatunk könnyed kétszettes játszadozásra. A szerb mindenképpen megnehezíti majd Marci dolgát, ami Lajovic szett lopását eredményezheti.

Lajovic, Dusan - Fucsovics, Marton: Szett hendikeppel - Hendikep tipp